hits
  • 16.11.2016, 16:39

Julegavehandel på budsjett


Hvert år kjøper vi inn julegaver til venner og familie. Hvert år spår økonomene hvor mye vi kommer til å bruke penger på julegaver. I år har de funnet ut at gjennomsnittet på julegaveshopping kommer til å ligge på 5.819 kr per person i Norge. Det er jo faktisk en del penger som blir brukt på gavefronten, men de har også funnet ut hvor mye vi kommer til å bruke i gjennomsnitt hele jula. Den hele summen av 11.256 kr kommer vi til å bruke på gaver, julemat, julepynt, kalender og raketter. Wow! Så hvordan kan vi unngå å bruke så mye penger i jula? Jo, vi kan lage et budsjett. Jeg har skrevet ned punkter som jeg mener du kan følge hvis du er en av de som ikke tenker over hvor mye penger du bruker i jula, men har lyst til å lage et budsjett.​1. Start med å finne ut av hvem du skal gi julegaver til i år. Pleier du å gi til venner? Kanskje dere kan samles til en julemiddag isteden for å gi hverandre julegaver?

2. Finn ut hvor mye penger du kan bruke på hver person. Du kan få veldig mye for 500 kr til en person. Hvis en du skal gi julegave til ønsker seg noe som koster mye mer enn det du har råd til å gi, så er det en mulighet å gi et lite beløp som et bidrag.

3. Når du har funnet ut hva budsjettet ditt er er det greit å starte gavejakten. Det er her mange syntes det er vanskelig å vite hva de skal kjøpe. Det første du kan tenke er: Har du fått en ønskeliste? Hva er brukbart, men ikke unødvendig, som en hot dog maker eller sukkerspinnmaskin. Hvis ikke personen ønsker seg det da. Hehe.
4. En gave burde ikke handle om å bruke mest mulig penger, men at det betyr noe for den som gir og den som får. Det er tanken som teller. Å lage en gave selv er personlig, og det viser at du har brukt tid på gaven. Det trenger ikke være avansert og du må heller ikke være en kreativ person for å lage noe. Finn inspirasjon på Pinterest (som jeg har gjort). Her er det bare fantasien som kan stoppe deg.5. Helt til slutt. Ha det gøy med juleshoppingen og start tidlig! Er det noe jeg ikke er spesielt glad i, så er det å stresse med juleshoppingen. Har jobbet lenge på senter hvor jeg ser folk hvert år løpe rundt lille julaften for å kjøpe de siste julegavene, hvor jeg kan senke skuldrene fordi jeg alltid er ferdig med julegavene før lille julaften.

 

Følg med på bloggen neste uke! Black Friday er rett rundt hjørnet.

Følg meg på Facebook HER.

 

- FRIDA -

#jul #shopping #gaver #økonomi #desember #diy #inspirasjon #interiør

Victoria Larsen

16.11.2016 kl. 16:55
Så kult! :)
Frida Vardehaug Pettersen

Jeg gikk akkurat ut med en bachelorgrad i interiørdesign fra Southampton Solent University etter først å ha gått to år på interiør ved Norges Kreative Høyskole. Har en stor interesse for interiør og elsker å ta bilder. Kontakt: frida.vardehaug@gmail.com Nettside: www.vardehauginterior.com

Search

Bloggdesign