hits
  • 11.10.2017, 16:31

Eple smuldrepai

  • Categori: Mat

Jeg liker veldig godt  lage pai, spesielt dessertpai. Denne gangen prvde jeg meg p smuldrepai med epler. Eplene fikk jeg fra hagen til mamma og pappa. De er litt sure, men smaker godt nr man fr rrt i litt sukker. Oppskriften er inspirert fra MatPrat sin oppskrift.  

 

Dette trenger du av ingredienser:

1 kg epler

100 g sukker

2 ts kanel

Smuldre-topping:

110 g hvetemel

100 g smr

50 g havregryn

100 g sukker

2 ts kanel

 

-

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell eplene og fjern kjernehuset, s skjrer du de i terninger. Ha eplebitene i en kjele og tilsett sukker. Fres eplebitene i 5 -6 minutter, til de begynner bli myke og sukkeret har smeltet helt. Om nsket kan du str litt kanel over og rre det inn. Hell eplebitene i en stor paiform, eller en ildfast form.

Smuldre mel og smr sammen med fingrene, og tilsett havregryn og sukker. Bland godt med hendene. Her kan du ogs str litt kanel over og rr det inn. Dryss smuldre-toppingen over eplebitene jevnt over.

Plasser formen midt i ovnen og stek paien i 30 - 35 minutter. Til servering passer det med vaniljeis, krem eller vaniljekesam.

-

Foto: Georg Aamodt   Styling: Frida Vardehaug

 

Dette var en veldig enkel pai lage, s jeg hper du har lyst til prve den ut du ogs.

 

Frida Vardehaug

#mat #styling #oppskrift #hverdag #hst #foto #inspirasjon #tips

Victoria Larsen

11.10.2017 kl. 19:56
Ser kjempe godt ut! :-)

Frida Vardehaug Pettersen

12.10.2017 kl. 13:02
Victoria Larsen: Ja, ikke sant! :D

Hanne Line

11.10.2017 kl. 21:48
Nam! Ser godt ut!

Frida Vardehaug Pettersen

12.10.2017 kl. 13:03
Hanne Line: Den er veldig god, og superenkel lage :)
Frida Vardehaug Pettersen

Jeg gikk akkurat ut med en bachelorgrad i interirdesign fra Southampton Solent University etter frst ha gtt to r p interir ved Norges Kreative Hyskole. Har en stor interesse for interir og elsker ta bilder. Kontakt: frida.vardehaug@gmail.com Nettside: www.vardehauginterior.com

Search

Bloggdesign