• 12.06.2017, 15:31

Marrakech, take me away


Er det et sted jeg har lyst til å reise til, så er det Marrakech i Marokko. For et vakkert sted, utifra de bildene jeg har sett selvfølgelig. Så mange flotte farger i interiøret, men også maten med alle de fine krydderne de har. Mange inspirerende stiler og storslåtte arkitekturperler. Kan ikke gjøre annet enn å drømme meg bort i disse bildene, mens jeg sitter hjemme i kalde Norge.


Frida Vardehaug

#interiør #Marrakech #reise #opplevelse #inspirasjon #pinterest

 • 07.06.2017, 15:38

Fløyel er hot


Fløyel kan være litt typisk glam og muligens litt 'over the top', men siden tidenes morgen har det vært et luksustekstil. Har du noen gang hørt uttrykket fløyelsmykt ? Fløyel er et utrolig behagelig stoff blandet med silke. Det ble brukt for over 4000 år siden, og var på moten under 20', 70', 80' og 90'tallet. Da ble det produsert en billigere verson av fløyel, som heter velour. Jeg husker fra da jeg var liten, at jeg hadde en fløyelskjole jeg likte veldig godt. Tekstilet har kommet tilbake på catwalken, men også i interiøret. Noe jeg elsker! Jeg nevner i fleng; stoler, sofaer, tepper, puter, tapeter og mye mye mer. Ikke bare er stoffet fint, men det kommer i så mange farger som er moderne og ikke minst passer de inn i et hvert hjem.​
Har du hoppet på trenden?

 

Frida Vardehaug

#trend #mote #interiør #fløyel #pinterest #blogg #hverdag

 • 11.05.2017, 17:40

Nyt uteplassen din


La oss se bort ifra det triste, grå regnværet som har vært her på Østlandet de siste dagene, og glede oss til det blir like fint som det var for en uke siden. Jeg har satt sammen litt forskjellig interiør som kan passe perfekt nå som sommeren er rett rundt hjørnet. La deg inspirere!Frida Vardehaug

#interiør #møbler #design #inspirasjon #tips #ute #hjem #magasin

 • 10.05.2017, 17:18

Jeg har ikke en ordentlig jobb..


..er det mange som kanskje mener, men hva er egentlig en ordentlig jobb? Jeg har fått høre dette noen ganger.

"Hva jobber du som?"

"Interiørdesigner."

"Er det en ordentlig jobb da? Tjener du noe penger på det da?"

Heldigvis får ikke de som sier dette meg til å tvile på mitt yrkesvalg. Ja, jeg jobber freelance. Det betyr at jeg kanskje ikke får inn fast hver måned, men det er noe jeg var klar over da jeg startet. Det er nok for mange som syntes det å ha en "utradisjonell" jobb kan virke skummelt og ikke forstår seg helt på hvorfor noen ikke velger det som er trygt, alltid. For meg er det viktig å gjøre det jeg trives med, og jeg er veldig stolt over å kunne si at jeg er interiørdesigner. Ikke alle jobber kommer som perler på en snor, det må jobbes for å lykkes. Jeg startet som interiørdesigner for 9 måneder siden, så jeg er fortsatt i startsfasen. Det blir bare bedre!

    

 

Frida Vardehaug

#jobb #interiør #hverdag #meninger #diskusjon #blogg 

 • 28.04.2017, 17:03

Dansk i Paris
 

Jeg kom over denne restauranten da jeg søkte på Beetle-stoler på pinterest. Dette er bilder fra en Dansk restaurant lokalisert i hovedgata Champs-Elysées i selveste Paris. Designet er en blanding av designerene GUBI og GamFratesi. Blir aldri lei av marmor, spesielt ikke grønn marmor. Jeg ble så betatt av alle de forskjellige grønne nyansene de har brukt, og materialvalgene deres. Denne restauranten står på lista mi neste gang jeg skal til Paris. Du tenker kanskje, hvem vil spise danske smørbrød i PARIS? Jeg ville gjort det bare på grunn av interiøret, og fordi jeg digger dansk smørbrød. Bon appétit!

 

Frida Vardehaug

#interiør #inspirasjon #Paris #restaurant #pinterest #reise #tips

 • 05.04.2017, 12:52

Beste kontoret i hele Tønsberg


 

Det er så deilig å kunne ha et kontor å gå til hver dag. Å jobbe freelance med hjemmekontor er en fin mulighet i starten av et nyoppstartet firma, men for meg ble det litt kjedelig i lengden. Hvis jeg ikke jobbet hjemme, så jobbet jeg på caféer eller på biblioteket. Endte opp med å bruke for mye penger på mat og kaffe til slutt.. Det å jobbe i et kreativt kollektiv sammen med flinke folk gjør jobben min mye mer motiverende. Trives svært godt her hos Grotesk Reklamebyrå!

  

Frida Vardehaug

#interiør #kontor #Tønsberg #reklamebyrå #jobb #hverdag #foto

 • 23.03.2017, 18:18

Over all forventning


Jeg må bare si tusen takk til alle som ønsker meg lykke til med ny jobb i reklamebyrå, og som har vært innom bloggen min. Innlegget mitt i går Jeg har startet reklamebyrå, var det rekordmange (for meg) som leste innlegget mitt. Det er så utrolig gøy å se. Jeg må si det er veldig spennende og kanskje utfordrende å starte et reklamebyrå når jeg ikke har jobbet med det før, men vi er et utrolig godt team som deler våre erfaringer og kunnskaper med hverandre slik at vi kan bli best i det vi gjør. For det er jo det vi håper på!

Ha en flott torsdag kveld!

 

Frida Vardehaug

#jobb #interiør #kontor #reklamebyrå #blogg #hverdag

 • 22.03.2017, 18:31

Jeg har startet reklamebyrå
Da var katta ut av sekken! Jeg og tre (Georg, Jonathan og Ole) har startet et reklamebyrå sammen i Tønsberg. Jeg stiller som interiørdesigner hvor jeg hjelper bedrifter med å innrede i lokalene deres. Om det er helt nyoppstartede bedrifter, eller de har lyst til å fornye seg. Det er ikke typisk at et reklamebyrå har en interiørdesigner på laget, men det er en del av pakka våres som reklamebyrå. Det blir veldig spennende å se hva som kommer av jobber etter hvert.

 
Det var hyggelig at Tønsbergs Blad ville skrive en liten sak om vårt nyoppstartede reklamebyrå i avisa. Vi har valgt å kalle byrået for Grotesk. Dette navnet har vi valgt fordi det er litt annerledes og utradisjonelt, noe som vi kan kjenne oss igjen i. Vi har allerede fått både positive og negative kommentarer ved navnet, noe vi syntes er litt gøy. 

Hva syntes du om navnet?

 

Frida Vardehaug

#interiør #reklamebyrå #kontor #avis #artikkel #blogg #Tønsberg

 • 21.03.2017, 13:44

Mote og interiør, som hånd i hanske


Når du leser motemagasiner er modellene som oftest tatt bilde av i et miljø. Omgivelsene er nesten like viktig som klesplagget(ene) modellen skal selge. Mote, design, interiør og trender går som hånd i hanske. De har mange fellestrekk som man kanskje ikke tenker så mye over. For meg som interiørdesigner er det å følge trender en selvfølge. Hva som er populært nå og hva butikkene velger å promotere er en del av trendbildet. Mote og interiør følger de samme trendene. I forrige innlegg skrev jeg om dusty pink som er veldig populær farge i interiør, men som du også finner i en hver klesbutikk om dagen. Følger du motetrendene, følger du også interiørtrendene.

 

Frida Vardehaug

#interiør #mote #fashion #trend #inspirasjon #farger

 • 10.03.2017, 17:32

Rosa støv på hjernen
Dusty Pink er den fargen jeg søker etter når jeg går i butikker. Den har jo vært i trendbildet i et år allerede, men jeg har begynt å like det enda mer nå. Litt etter alle andre kanskje. Tenker at man enten liker farger mer og mer når man ser det rundt seg, eller hater de. Dusty Pink er en feminin og lys farge som passer til mye interiør. Selvom du kanskje ikke liker rosa finnes det mange nyanser av denne fargen du kan finne i dekor. 

 

Frida Vardehaug

#rosa #farge #inspirasjon #interiør #dustypink #trend

 • 18.02.2017, 13:17

Hva gjør egentlig en interiørdesigner?


Hva gjør egentlig en interiørdesigner? Det spørsmålet får jeg noen ganger. Noen tror jeg designer møbler eller interiør, at det er litt som å være en arkitekt. Ja. Nesten, men likevel ikke. Det å være en interiørdesigner betyr så mangt. Hovedtrekkene er at du jobber med design, tenker kreativt, finner muligheter og tar sjanser.

Mange velger å jobbe på et arkitektkontor som interiørarkitekt. Der jobber du på store prosjekter i det offentlige markedet. De har en stor kreativ mulighet hvor de kan designe og prøve ut noe de ikke kunne gjort i et privat hjem, men for eksempel funker veldig bra på et kontor. De designer i større grad noe nytt som møbler du ikke kan få kjøpt på butikken. Innredning er en av de jobbene de fleste interiørdesigner / interiørkonsulenter velger å jobbe med. Frilanser (selvstendig), i et byrå eller et firma. 


Dette var et prosjekt jeg fikk siste året mitt på interiørutdanningen min. Fra konseptutvikling til ferdig produkt.


Interiørstyling er en jobb som er veldig populær. Da kan du jobbe i et firma hvor du styler boliger for salg med oppdrag fra enten kunden selv, eller en megler. Disse firmaene har allerede et lager med møbler, pynt og dekor som de tar med til en bolig, styler den også er det en fotograf som tar bildene. Etter fotografen er ferdig tar de med seg møblene tilbake på lageret. Hvis ikke kunden skal ha visning og gjerne vil at boligen skal være stylet. 


Dette er en styling for en reklamefilm for kvinnemagasinet Kamille. Jeg var heldig og var med som assistent.
 

Dette er selvfølgelig bare noen av de jobbene man kan gjøre med en utdanning som interiørdesigner, eller ikke utdannet. Jeg er veldig fornøyd med utanningen min og føler jeg har valgt noe jeg trives veldig godt med. Det er det viktig for meg.

 

- FRIDA -

#interiør #yrke #jobb #styling #innredning #inspirasjon #utdanning #interiørdesigner

 • 12.01.2017, 13:49

Mine Instagram-favoritter


Jeg bruker Instagram fast til å enten legge ut bilder selv, eller for å få inspirasjon fra andre. Det tok meg lang tid å finne profiler som jeg faktisk syntes var inspirerende for meg. Hva lot jeg meg inspirere av, og hvorfor er de mine favoritter? Jeg vil dele tre av mine Instagram-favoritter med dere, som jeg blir inspirert av.

@designlovefest / Bri EmeryBri Emery er en kreativ leder bosatt i Los Angeles. Hun er grunnlegger for firmaet designlovefest, og er en livsstilblogger som skriver om interiør, design, mat, reise og underholdning mm. Det jeg liker med Instagram-profilen hennes er hvordan hun ser farger, hvordan hun kombinerer jobb og hverdag så godt med hverandre og ikke minst at hun reiser rundt til forskjellige destinasjoner hvor hun deler dette på Instagram. Om jeg bare kunne vært med.

 

@consortdesign / ConsortConsort er en interiørbutikk lokalisert i Los Angeles og New York. Mat Sanders og Brandon Quattrone er grunnleggerene av butikken. Stilen deres er en miks av klassisk, sofistikert, men likevel moderne og trendy. De har blandt annet innredet huset til Shay Mitchell (bildet nederst til venstre), og kjendiser som Jessica Alba, Jimmy Kimmel og Sophia Bush elsker butikken. Jeg digger stilen deres og Instagram-profilen deres bungner av interiørinspirasjon. Hadde vært veldig gøy å dra innom denne butikken neste gang jeg er i New York eller Los Angeles.

 

@2019.no / 20192019.no er en Norsk nettbutikk fra Bergen, som selger illustrerte bilder av kjente og ukjente personligheter, bygninger og kunstverk. Fokuset deres er norsk design, produsert i Norge og de er miljøvennlige. Jeg kom over denne Instagram-profilen for en stund siden hvor jeg digget bildene deres. At kunstverkene deres passer inn i de fleste nordiske hjem, er helt sikkert. Hvis jeg skulle kjøpt et bilde, ville jeg valgt et av Kong Haakon eller Marilyn Monroe som tar selfie. 

 

Del gjerne dine Instagram-favoritter i kommentarfeltet!

 

- FRIDA -

#instagram #bilder #interiør #inspirasjon #tips #inspo #blogg #hverdag

 • 08.01.2017, 16:47

Mitt mål for tjuesytten


Endelig er tjuesytten her, og som jeg har gledet meg. Det jeg har sett frem til er å kunne utvikle meg selv enda mer og vise mitt potensiale. Det å starte et nytt firma hvor jeg hopper inn i en verden hvor det allerede er så mange som gjør det samme som meg, har vært veldig utfordrende. Målet mitt er å bruke utdanningen min for alt det er verdt. Derfor blir mitt nyttårforsett dette året å jobbe som interiørdesigner på forskjellige områder. Jeg har allerede noen spennende oppdrag som dere får vite om litt senere. Gleder meg til å fortelle om dem!​

foto: Georg Aamodt


Hva er dine nyttårsforsetter?

 

- FRIDA -

#nyttår #jobb #interiør #interiørdesigner #blogg #hverdag #søndag #januar

 • 23.12.2016, 12:09

Julegaveinnpakking


Det er julekveld i stua. Det er på tide å pakke opp gavene som har ligget å ventet under juletreet gjennom hele julemiddagen. Julegavene er i ferd med å bli åpnet, men så kvier du deg litt til å åpne gaven. Ikke fordi du er redd for å se hva du får, men da ødelegger du jo innpakningen som er så fin. Den følelsen har jeg hatt noen ganger. Det at noen har lagt litt sjel i selve innpakkingen er toppen av gaven. Er det noe jeg er glad i, så er det gaver som er pakket inn pent. Ta gavene frem tidligere i julen og la de pryde juletreet som et dekor. Vær kreativ med gaveinnpakkingen. Har du en gave som er litt deformert, eller ikke ser særlig pen ut når du pakker den inn. Er det en mulighet å bruke en eske du kan putte det i. Da blir det plutselig mye enklere å pakke inn med papir slik at det ser strøkent ut. 

 

/pinterest/


En stil jeg har likt best dette året er det naturlige, skandinaviske preget på design - da til og med på gaveinnpakkingen.

 

- FRIDA -

#julegave #jul #tips #inspirasjon #desember #gaver #interiør #dekorasjon

 • 21.12.2016, 19:55

Hva gi til de som har alt?


Er du en av de som ikke har kjøpt inn alle julegavene enda, og syntes det er veldig vanskelig å finne noe og kjøpe? Jeg vet at det er mange som sier at de ikke trenger eller ønsker seg noe til jul, men likevel tenker du at du har lyst til å gi dem noe. Her har du noen eksempler på gaver du kan gi til de som har alt.Hjemmelagde julegaver. Det finnes utrolig mange muligheter her, men noe av det enkleste er å lage noe som kan spises. Knekkebrød, julebakst, søtsaker eller en kurv med mye godt i.

Gavekort. Det er alltid en sikker vinner, eller hva med å lage hjemmelagde gavekort? Ta personen med på middag, kino eller café. Du kan lage klippekort hvor du kan gjøre ærender, passe hund/katt eller barn, gjøre husarbeid osv.

Julegave til en som trenger det. Å gi en julegave til en veldedighet du støtter, er en fin gave å gi til en person. Overfør det du egentlig hadde tenkt til å gi i julegave til personen og overfør dette til den valgte veldedigheten. Deretter gir du et kort til den personen du skulle gi gave til, hvor du viser at du har satt over en sum til en veldedighet i deres navn. Se innlegget jeg skrev i fjor HER.

Album med minner. Kanskje du har en del bilder eller minner som du har med personen(e). Lag et album hvor du limer inn minnene deres og skriv ned noen fine ord ved siden av.

Julen burde ikke handle om hvor mye penger eller hvor mange gaver man trenger å gi bort. Den burde handle om hvem man er sammen med og gleden man har ved å være sammen. Julegavene er bare en bonus for at vi kan gjøre noe hyggelig til hverandre i julen. 

 

Er du ferdig med alle julegavene?

 

- FRIDA -

#jul #gaver #julegaver #blogg #tips #inspirasjon #interiør

 • 07.12.2016, 14:34

Hvordan lys påvirker oss


Vi mennesker er avhengige av lys. Vi kan faktisk ikke leve uten lys. Det er forsket mye på hva slags type lys vi behøver og hva vi burde unngå. I disse mørketider er vi mer avhengig av lys enn noen gang. Dette er for at vi ikke skal falle i depresjoner eller ikke ha overskudd i hverdagen. Jo lengre nord du kommer, jo mindre dagslys får du. Det er også lettere å få mangel på vitamin D, siden solen ikke er tilgjengelig hele døgnet. Det sies at vi burde ha 2-3 timer med dagslys hver dag for å holde helsa og en god nattesøvn. Det kan være vanskelig for mange som jobber når solen faktisk er fremme. Hvordan skal man da få dagsbehovet med dagslys? ​

Det finnes heldigvis flere måter å få det i seg, som å kjøpe seg en dagslyslampe. Den gir deg lysterapi når du trenger det. Et annet alternativ er å ta frem alle julelysene du har. Fra lyslenker til julestjerna. Fargene fra disse lysene gir ut et varm lys som bidrar til bedre trivsel og en natrulig døgnrytme. Det gule lyset stimulerer mentale funksjoner, og gir stemning for godt humør og harmoni. Det er da det oser med produksjon av endorfiner, lykkehormonet og melatonin som gir deg en god nattesøvn. 

Har du ikke nok av lys som kan gi deg stemning hjemme, kan det være julelys i hovedgatene eller på trærne i nabolaget som kan gi deg godt humør. Jeg er veldig glad i å gå ute i byen på kvelden. For da koser jeg meg når jeg ser alle julelysene og kanskje hører på litt julemusikk.

 

- FRIDA -

#lys #jul #tips #inspirasjon #interiør #blogg #hverdag 

 • 30.11.2016, 17:06

Pakkekalender


I morgen er det 1. desember. Jeg har allerede laget pakkekalender klart til i morgen, som Georg og jeg deler på. Dette er noe vi gjør hvert år, fordi vi syntes det er hyggelig å gi en liten gave til hverandre annenhver dag i desember. Her har jeg brukt brune papirposer, klistremerker, ståltråd og en kleshenger. Jeg hengte alle gavene på en kleshenger jeg hadde fra før av. Det ser litt hulter-til-bulter ut akkurat nå, men om en del dager så er jo en en del av gavene borte. Lag noe som du syntes er dekorativt og kan passe til interiøret.

Se pakkekalenderen jeg lagde i fjor HER.     
  

Har du pakkekalender?

 

- FRIDA -

#jul #desember #interiør #kalender #gaver #hverdag #blogg #tips #inspirasjon

 

 • 27.11.2016, 12:42

Adventsstake


God første søndag i advent, kjære lesere. 

Hvert år lager jeg en adventsstake litt dekorativt. Lilla er jo fargen som blir brukt i adventstiden, men jeg ville heller gå for en litt mer moderne og utradisjonel stil på adventsstaka i år. Her brukte jeg duse pastellfarger for den utradisjonelle, og sort minimalistisk lysestake i den moderne stilen. Barbunten hadde jeg til overs etter jeg lagde vinterkransen, som du kan se HER. Adventsstaken var enkel å dekorere og tok ikke lang tid. Bruk det du har, så får du en dekorativ adventsstake til jul.

  

Har du en adventsstake?

 

- FRIDA -

#advent #jul #søndag #interiør #tips #inspirasjon #helg #diy

 • 22.11.2016, 18:26

Vinterkrans


Vinteren nærmer seg, selvom det ikke ser sånn ut her i Tønsberg. Hvorfor kan ikke været bytte ut regn med snø? Likevel er vi i en fin årstid. Mye skjer i desember, og det er alltid fint å starte litt tidligere med alt. I dag har jeg laget en vinterkrans i skandinavisk stil. Minimalistisk men dekorativ krans. Det du trenger for å lage denne kranse er en stålring, silkebånd, ståltråd og barbunt. Alt utenom barbunten kjøpte jeg på Søstrene Grene, bunten kjøpte jeg på Mester Grønn. Det er selvfølgelig billigere med bar fra skogen, men de ser ikke like pene ut.

Silkebåndet surret jeg rundt metallringen for å få et mykere og penere uttrykk. Etterhvert festet jeg barbuntene med ståltråd rundt ringen, slik at de satt godt fast. Til slutt så det ut som en halv barkrans. Ville dekorere kransen med noe som kan passe hele vinteren. Det blå silkebåndet gjorde hele kransen.Jeg ble veldig fornøyd med ferdigresultatet, og overrasket hvor fort det gikk å lage den. Nå henger den fint utenfor døren våres.

 

Pleier du å lage din egen dekorasjon til jul?

 

- FRIDA -

#interiør #vinter #jul #desember #hverdag #dekor #krans #diy

 • 18.11.2016, 19:15

Sort marmor


Jeg har alltid vært glad i marmor. Da jeg var liten beundret jeg baderommsveggene til mormor og morfar. For de hadde nemmelig plater med grønn marmorprint. Jeg har lenge ønsket meg marmordeksel til macen min, men har vel aldri tatt meg tid til å kjøpe det. For en stund tilbake kjøpte jeg folie med sort marmormotiv. Endelig fikk jeg satt på foliet, og macen min ser nå veldig fin ut. Siden jeg bruker macen min hver dag, så er det jo hyggelig at jeg smiler ekstra mye nå som den er enda finere.

Følg meg gjerne på Facebook HER.

 

- FRIDA -

#interiør #dekorasjon #styling #marmor #foto #hverdag #blogg

Frida Vardehaug Pettersen

Jeg gikk akkurat ut med en bachelorgrad i interiørdesign fra Southampton Solent University etter først å ha gått to år på interiør ved Norges Kreative Høyskole. Har en stor interesse for interiør og elsker å ta bilder. Kontakt: frida.vardehaug@gmail.com Nettside: www.vardehaug.squarespace.com

Search

Bloggdesign

hits