hits
  • 02.11.2017, 17:58

Gresskarpai

  • Categori: Mat

Etter s mye skriverier om gresskar fra min side, m jeg jo ikke glemme nevne gresskarpai. For er det noe jeg lager hver hst, s er det gresskarpai. Det har blitt min spesialitet i familien. Allerede denne hsten har jeg laget to. Jeg liker fortelle til alle som ikke har smakt det fr at paien smaker jul. De fleste kan nikke p det etter de har smakt den. Gresskarpaien har en god miks av kryddere som kanel, muskatt, ingefr, allehnde og nellik. Hvis du vil ha oppskriften, kan du sjekke den ut her.

  

 

Frida Vardehaug

#mat #gresskar #pai #hst #kake #tips 

  • 27.10.2017, 12:06

Gresskar er undervurdert

  • Categori: Mat

Siden det er hst og snart Halloween har jeg lagd gresskarpur, som opprinnelig skal brukes til gresskarpai, men kan bli brukt til s mangt! Gresskar er litt undervurdert i Norge, syntes jeg. Det er kanskje mest brukt i Amerika rundt Thanksgiving som de har i november. Matgresskar som butternut squash smaker veldig godt som pur. 

Gresskarpur

Sett ovnen p 180 grader. Del gresskaret i to og fjern innmaten med frene. (Spar p frene s kan du lage snacks av de)

Etter du har gjort det, setter du frem et stekebrett med bakepapir p.

Deretter legger du gresskarene med flaten ned. Sett de inn i ovnen. La de st i 30 - 40 minutter.

Stikk en kniv i gresskaret for se om det gr rett gjennom, da er det ferdig.

Etter du har tatt ut brettet med gresskarene, lar du de st og kjle seg ned.

N kan du velge om du vil dra av det ytterste skallet, eller bruke en skje for f ut gresskarkjttet.

Nr du har ftt ut alt bruker du en stavmikser for f en glatt pur. Spe gjerne p litt vann hvis det trengs.

 

Dette kan du bruke for lage gresskarpai, gresskarsuppe, pumpkin spice latte og gresskarmuffins. Det er s mangt man kan gjre med gresskarpur.

  

 

Frida Vardehaug

#gresskar #hst #halloween #mat #inspirasjon #tips

  • 11.10.2017, 16:31

Eple smuldrepai

  • Categori: Mat

Jeg liker veldig godt  lage pai, spesielt dessertpai. Denne gangen prvde jeg meg p smuldrepai med epler. Eplene fikk jeg fra hagen til mamma og pappa. De er litt sure, men smaker godt nr man fr rrt i litt sukker. Oppskriften er inspirert fra MatPrat sin oppskrift.  

 

Dette trenger du av ingredienser:

1 kg epler

100 g sukker

2 ts kanel

Smuldre-topping:

110 g hvetemel

100 g smr

50 g havregryn

100 g sukker

2 ts kanel

 

-

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell eplene og fjern kjernehuset, s skjrer du de i terninger. Ha eplebitene i en kjele og tilsett sukker. Fres eplebitene i 5 -6 minutter, til de begynner bli myke og sukkeret har smeltet helt. Om nsket kan du str litt kanel over og rre det inn. Hell eplebitene i en stor paiform, eller en ildfast form.

Smuldre mel og smr sammen med fingrene, og tilsett havregryn og sukker. Bland godt med hendene. Her kan du ogs str litt kanel over og rr det inn. Dryss smuldre-toppingen over eplebitene jevnt over.

Plasser formen midt i ovnen og stek paien i 30 - 35 minutter. Til servering passer det med vaniljeis, krem eller vaniljekesam.

-

Foto: Georg Aamodt   Styling: Frida Vardehaug

 

Dette var en veldig enkel pai lage, s jeg hper du har lyst til prve den ut du ogs.

 

Frida Vardehaug

#mat #styling #oppskrift #hverdag #hst #foto #inspirasjon #tips

  • 16.11.2015, 18:53

Et lite stykke Norge

  • Categori: Mat

Etter vi flyttet til England er detmye norsk mat som vi savner som vi ikke trodde kom til savne. Noe jeg visste jeg kom til lengte etter var Freia Melkesjokolade for det finnes ikke bedre melkesjokolade. I gr fikk vi etterlengtet besk av mamma og pappa. Det var s hyggelig se de igjen og jeg hadde gledet meg masse til de skulle komme, men ogs fordi de skulle ha med litt godt fra Norge. Vi fikk det vi nsket oss og litt mer - beste gaven til n!

Aah! Sjokolade og knekkebrd er et must. Du fr jo ikke noe ordentlig knekkebrd her, bare noe som likner p IKEA som smaker ikke det samme. Noen briter i klassen skjnte ikke helt hva det var og det var jo litt vanskelig forklare. Ehm, cracker bread or crispbread?Haha! Hvem vet.

Plegg, rmmegrt og heinz curry mango saus (som jeg ikke finner i her..)Brunost og makrell i tomat har jeg savnet p brdskiva, litt lei av skinke og ost. Rmmegrten blir nok spist i 1. desember for da er det jul!

N er begge melkerullene blitt spist opp, ups! Haha, snn gr det nr man ikke kan motst fristelsen. Er bare en mned igjen til vi skal hjem til Norge, s alt m jo bli spist opp fr det. For vi kommer nok bare til ta med oss mat hjem i bagasjen etter jul, hehe.

Vil takke mamma og pappa en gnag til, dere er best! <3

- FRIDA -

#mat #norsk #Norge #England #jul #hverdag #gave

  • 06.11.2015, 22:19

Pomegranate

  • Categori: Mat

N er det endelig helg ogda er det lov kose seg litt ekstra. Sommeren er faktisk long gone ogjulen er rett rundt hjrnet som betyr - hjem til jul, mte med familie og venner som jeg gleder meg veldig til. Fr det m jeg bli ferdig med skole (som jeg skal kose meg med i kveld). Hvis du skal ha besk eller bare vil kose deg litt eksta en kveld, har jeg en perfekt drinkoppskrift til deg. Du kan selv velge om den skal vre alkoholfri eller ikke - uansett er den veldig god!

I sommer ble jeg hektet p granateple. Hadde det i smoothien, salaten og spiste den r. Nr man fr vite hvor sunt det er spise granateple, vil man bare ha mer. Haha! For det ligger hyt oppe p supermatlista. Dette trenger du:



1 - 2 Granateple (sprs hvor stor den er)

1 Prosecco

(Alkoholfri kan du bruke sprite eller annen sitronbrus)

Granateplejuice

2 Lime

En bunt fersk mynte

-

Ta frem en bolle. Start med skjre granateple i to og f ut frene ved enten grave eller sl frene ut med en skje. Etter du har ftt ut alle frene heller du proseccoen (eller brusen) i en stor bolle. Fyll p med granateplejuicen og smak deg frem. Etter hvert kan du presse lime for litt ekstra smak.

Hvis du vil at drinken skal vre ekstra kald - putt i noen isbiter. Jeg pyntet isbitene med ferske mynteblader for at det skulle se litt friskere ut, men det lfter ogs drinken opp. Avslutt med legge granateplefrene oppi.

S har du en frisk og god velkomstdrink til dine gjester.


Bilder fra Departure festen vres i sommer

Dette er noe jeg kommer til lage til jul - for den er jo tross alt rd. Hehe!

Skal du noe hyggelig denne helgen?

- FRIDA -

#oppskrift #drink #jul #foto #inspirasjon #granateple #friskt #helg

  • 29.10.2015, 15:05

Pumpkin Pie

  • Categori: Mat



N er det snartHalloween ogde to siste rene har jeg laget gresskarpai. Er det noe jeg er god p s er det gresskarpai, men i r har jeg ikke muligheten til lage det siden jeg ikke har utstyret jeg trenger her i England. Vurderte sterkt kjpe inn alt jeg trengte, kjente at det ble litt for mye p dette lille kjkkenet og den lille ovnen/microblgeovnen. Pumpkin Pie er en Amerikans tradisjon til Thanksgiving og burde lages mer i Norge, for det er s utrolig godt! Imponere venner eller familie med en gresskarpai en hyggelig hstkveld(noe som funket for meg) haha! Vil dele oppskriften med dere fordi jeg skulle nske jeg kunne lage den selv.. Tror mamma og pappa syntes det er helt greit hvis jeg lager gresskarpai til jul!

Paibunn - kan ogs kjpe ferdig paibunn

200 g hvetemel

150 g smr

2 ss vann

Ha alle ingrediensene til paibunneni en hurtigmikser og kjr til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjleskapet 1/2 time fr den kjevles ut. Veldig fint at den er kjlig fr du kjevler den ut.



Gresskarpur - Amerikanerne er heldige og f kjpt dette i butikken

450 g gresskar

(bruk matgresskar, helst ikke de runde oransje - de smaker ikke like godt)

1/4 ts salt

vann

Skrell gresskaret og del det i grove biter. Hell litt vann i en kjele - sett p middels varme og legg de grove gresskarbitene oppi. Greit veie bitene frst og ta alltid litt eksta med s man er helt sikker p at man har nok. La det putre p svak varme og rr om gjevnlig. Ikke la det trrkoke - hell litt ekstra vann i. Nr det begynner bli en myk rre tar du av kjelen og bruker en stavmikser (eller det du har - jeg brukte en smoothiemaskin) til du fr en fin pur. La den st til avkjling.



Gresskarfyll

4 stk egg

2 dl sukker

100 g smeltet smr

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts malt kanel

1 ts malt allehnde

1/2 ts malt ingefr

1/2 ts malt muskat

2 ts vaniljesukker

450 g gresskarpur

1 boks vikingmelk (kondensert melk)

Det frste man tenker nr man ser ingrediensene er "Oj, det var mye forskjellig - mye kjpe, det gidder jeg ikke". Mye av dette har man vel hjemme. Nr det kommer til alle krydderene kan man faktisk lage Pumpkin Spice Latte (kaffen fra Starbucks) noe som er himmelsk!

-

Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjleskapet eller fryseren i 15-20 minutter fr steking. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter p 200 C.

La ovnen st p, men senk temperaturen til 180 C. Pisk sammen egg, sukker og smeltet smr. Bland inn mel, bakepulver, krydder (det kommer til lukte s godt), vaniljesukker, gresskarpur og kondensert melk.

Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Greit sjekke paien etter 25 minutter siden vi har forskjellige ovner - stikk en kniv i midten av paien, sitter det igjen deig p kniven m du sette den inn igen. Husk sjekke den gjevnlig ettersom man ikke vil ha en trr gresskarpai.



Sett paien til avkjling og server med pisket krem. Delish

Hper det smaker!

- FRIDA -

#oppskrift #mat #Halloween #hst #dessert #pai

Frida Vardehaug Pettersen

Jeg gikk akkurat ut med en bachelorgrad i interirdesign fra Southampton Solent University etter frst ha gtt to r p interir ved Norges Kreative Hyskole. Har en stor interesse for interir og elsker ta bilder. Kontakt: frida.vardehaug@gmail.com Nettside: www.vardehauginterior.com

Search

Bloggdesign