• 16.11.2015, 18:53

Et lite stykke Norge

  • Categori: Mat

Etter vi flyttet til England er det mye norsk mat som vi savner som vi ikke trodde kom til å savne. Noe jeg visste jeg kom til å lengte etter var Freia Melkesjokolade for det finnes ikke bedre melkesjokolade. I går fikk vi etterlengtet besøk av mamma og pappa. Det var så hyggelig å se de igjen og jeg hadde gledet meg masse til de skulle komme, men også fordi de skulle ha med litt godt fra Norge. Vi fikk det vi ønsket oss og litt mer - beste gaven til nå! 

Aah! Sjokolade og knekkebrød er et must. Du får jo ikke noe ordentlig knekkebrød her, bare noe som likner på IKEA som smaker ikke det samme. Noen briter i klassen skjønte ikke helt hva det var og det var jo litt vanskelig å forklare. Ehm, cracker bread or crispbread? Haha! Hvem vet.

Pålegg, rømmegrøt og heinz curry mango saus (som jeg ikke finner i her..) Brunost og makrell i tomat har jeg savnet på brødskiva, litt lei av skinke og ost. Rømmegrøten blir nok spist i 1. desember for da er det jul! 

Nå er begge melkerullene blitt spist opp, ups! Haha, sånn går det når man ikke kan motstå fristelsen. Er bare en måned igjen til vi skal hjem til Norge, så alt må jo bli spist opp før det. For vi kommer nok bare til å ta med oss mat hjem i bagasjen etter jul, hehe.

 

Vil takke mamma og pappa en gnag til, dere er best! <3

 

- FRIDA -

 

#mat #norsk #Norge #England #jul #hverdag #gave

  • 06.11.2015, 22:19

Pomegranate

  • Categori: Mat

Nå er det endelig helg og da er det lov å kose seg litt ekstra. Sommeren er faktisk long gone og julen er rett rundt hjørnet som betyr - hjem til jul, møte med familie og venner som jeg gleder meg veldig til. Før det må jeg bli ferdig med skole (som jeg skal kose meg med i kveld). Hvis du skal ha besøk eller bare vil kose deg litt eksta en kveld, har jeg en perfekt drinkoppskrift til deg. Du kan selv velge om den skal være alkoholfri eller ikke - uansett er den veldig god!

I sommer ble jeg hektet på granateple. Hadde det i smoothien, salaten og spiste den rå. Når man får vite hvor sunt det er å spise granateple, vil man bare ha mer. Haha! For det ligger høyt oppe på supermatlista. Dette trenger du:



1 - 2 Granateple (spørs hvor stor den er)

1 Prosecco 

(Alkoholfri kan du bruke sprite eller annen sitronbrus)

Granateplejuice

2 Lime

En bunt fersk mynte

-

Ta frem en bolle. Start med å skjære granateple i to og få ut frøene ved å enten grave eller slå frøene ut med en skje. Etter du har fått ut alle frøene heller du proseccoen (eller brusen) i en stor bolle. Fyll på med granateplejuicen og smak deg frem. Etter hvert kan du presse lime for litt ekstra smak. 

Hvis du vil at drinken skal være ekstra kald - putt i noen isbiter. Jeg pyntet isbitene med ferske mynteblader for at det skulle se litt friskere ut, men det løfter også drinken opp. Avslutt med å legge granateplefrøene oppi.

Så har du en frisk og god velkomstdrink til dine gjester.

  
Bilder fra Departure festen våres i sommer

Dette er noe jeg kommer til å lage til jul - for den er jo tross alt rød. Hehe!

 

 

Skal du noe hyggelig denne helgen?

 

- FRIDA -

 

#oppskrift #drink #jul #foto #inspirasjon #granateple #friskt #helg

 

 

  • 29.10.2015, 15:05

Pumpkin Pie

  • Categori: Mat



Nå er det snart Halloween og de to siste årene har jeg laget gresskarpai. Er det noe jeg er god på så er det gresskarpai, men i år har jeg ikke muligheten til å lage det siden jeg ikke har utstyret jeg trenger her i England. Vurderte sterkt å kjøpe inn alt jeg trengte, kjente at det ble litt for mye på dette lille kjøkkenet og den lille ovnen/microbølgeovnen. Pumpkin Pie er en Amerikans tradisjon til Thanksgiving og burde lages mer i Norge, for det er så utrolig godt! Imponere venner eller familie med en gresskarpai en hyggelig høstkveld(noe som funket for meg) haha! Vil dele oppskriften med dere fordi jeg skulle ønske jeg kunne lage den selv.. Tror mamma og pappa syntes det er helt greit hvis jeg lager gresskarpai til jul!

 

Paibunn - kan også kjøpe ferdig paibunn

200 g hvetemel

150 g smør

2 ss vann

 

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut. Veldig fint at den er kjølig før du kjevler den ut.

  

Gresskarpuré - Amerikanerne er heldige og få kjøpt dette i butikken

450 g gresskar

(bruk matgresskar, helst ikke de runde oransje - de smaker ikke like godt)

1/4 ts salt

vann

 

Skrell gresskaret og del det i grove biter. Hell litt vann i en kjele - sett på middels varme og legg de grove gresskarbitene oppi. Greit å veie bitene først og ta alltid litt eksta med så man er helt sikker på at man har nok. La det putre på svak varme og rør om gjevnlig. Ikke la det tørrkoke - hell litt ekstra vann i. Når det begynner å bli en myk røre tar du av kjelen og bruker en stavmikser (eller det du har - jeg brukte en smoothiemaskin) til du får en fin puré. La den stå til avkjøling.

  

Gresskarfyll

4 stk egg

2 dl sukker

100 g smeltet smør

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts malt kanel

1 ts malt allehånde

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt muskat

2 ts vaniljesukker

450 g gresskarpuré

1 boks vikingmelk (kondensert melk)

 

Det første man tenker når man ser ingrediensene er "Oj, det var mye forskjellig - mye å kjøpe, det gidder jeg ikke". Mye av dette har man vel hjemme. Når det kommer til alle krydderene kan man faktisk lage Pumpkin Spice Latte (kaffen fra Starbucks) noe som er himmelsk!

-

Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter på 200 °C.

La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C. Pisk sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder (det kommer til å lukte så godt), vaniljesukker, gresskarpurè og kondensert melk. 

Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Greit å sjekke paien etter 25 minutter siden vi har forskjellige ovner - stikk en kniv i midten av paien, sitter det igjen deig på kniven må du sette den inn igen. Husk å sjekke den gjevnlig ettersom man ikke vil ha en tørr gresskarpai.

  

Sett paien til avkjøling og server med pisket krem. Delish

 

Håper det smaker!

 

- FRIDA -

 

#oppskrift #mat #Halloween #høst #dessert #pai

Frida Vardehaug Pettersen

Jeg gikk akkurat ut med en bachelorgrad i interiørdesign fra Southampton Solent University etter først å ha gått to år på interiør ved Norges Kreative Høyskole. Har en stor interesse for interiør og elsker å ta bilder. Kontakt: frida.vardehaug@gmail.com Nettside: www.vardehaug.squarespace.com

Search

Bloggdesign

hits