Velg det riktige juletreet

For noen er det kanskje litt for tidlig å snakke om jul, mens jeg har tenkt på jul siden september. Det jeg har fundert på en stund nå er; skal vi kjøpe et ekte juletre, eller et falskt juletre? Det et første gang vi skal ha et juletre i stua og jeg vil at det i hovedsak skal være et fint juletre. Hva er positivt ved å kjøpe et ekte juletre, og er det egentlig miljøvennelig å kjøpe et falskt et?

     

Falske juletrær er jo laget av plast. Vi forburkere bruker allerede så mye plast at forskere har funnet mikroplast i kroppene våre. Det er litt urovekkende. Men mange tenker fortsatt at de sparer miljøet hvis de kjøper et falskt juletre en gang. Det viser seg å være feil. Produksjonen av et falskt juletre er mer skadelig for miljøet enn å produsere et ekte juletre. Selve produksjonen, frakten og når du skal bytte det ut en gang. Hvis du skal kjøpe et falskt juletre i plast burde du unngå trær laget av PVC. Velg heller et tre laget av PE-plast som er mer miljøvennelig. PVC er i utgangspunktet en hard plasttype, som må tilsettes kjemiske mykgjørere for å bli mykt. Flere av disse mykgjørerne har tvilsomme miljøegenskaper. Det er forståelig å velge et falskt juletre hvis man er allergisk.

Hvis vi skal fortsette i det miljøvennelige sporet. Dyrkede juletrær gjødsles, og sprøyter ofte jorda med ugressmidler. Hogg selv, eller kjøp lokalt slik at det ikke har lang reisevei. 

 

Hva slags juletre skal du ha i år?

 

Frida Vardehaug

#jul #juletre #interiør #miljø #miljøvennelig 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg