Pumpkin Pie

Nå er det snart Halloween og de to siste årene har jeg laget gresskarpai. Er det noe jeg er god på så er det gresskarpai, men i år har jeg ikke muligheten til å lage det siden jeg ikke har utstyret jeg trenger her i England. Vurderte sterkt å kjøpe inn alt jeg trengte, kjente at det ble litt for mye på dette lille kjøkkenet og den lille ovnen/microbølgeovnen. Pumpkin Pie er en Amerikans tradisjon til Thanksgiving og burde lages mer i Norge, for det er så utrolig godt! Imponere venner eller familie med en gresskarpai en hyggelig høstkveld(noe som funket for meg) haha! Vil dele oppskriften med dere fordi jeg skulle ønske jeg kunne lage den selv.. Tror mamma og pappa syntes det er helt greit hvis jeg lager gresskarpai til jul!

 

Paibunn – kan også kjøpe ferdig paibunn

200 g hvetemel

150 g smør

2 ss vann

 

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut. Veldig fint at den er kjølig før du kjevler den ut.

  

Gresskarpuré – Amerikanerne er heldige og få kjøpt dette i butikken

450 g gresskar

(bruk matgresskar, helst ikke de runde oransje – de smaker ikke like godt)

1/4 ts salt

vann

 

Skrell gresskaret og del det i grove biter. Hell litt vann i en kjele – sett på middels varme og legg de grove gresskarbitene oppi. Greit å veie bitene først og ta alltid litt eksta med så man er helt sikker på at man har nok. La det putre på svak varme og rør om gjevnlig. Ikke la det tørrkoke – hell litt ekstra vann i. Når det begynner å bli en myk røre tar du av kjelen og bruker en stavmikser (eller det du har – jeg brukte en smoothiemaskin) til du får en fin puré. La den stå til avkjøling.

  

Gresskarfyll

4 stk egg

2 dl sukker

100 g smeltet smør

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts malt kanel

1 ts malt allehånde

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt muskat

2 ts vaniljesukker

450 g gresskarpuré

1 boks vikingmelk (kondensert melk)

 

Det første man tenker når man ser ingrediensene er “Oj, det var mye forskjellig – mye å kjøpe, det gidder jeg ikke”. Mye av dette har man vel hjemme. Når det kommer til alle krydderene kan man faktisk lage Pumpkin Spice Latte (kaffen fra Starbucks) noe som er himmelsk!

Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter på 200 °C.

La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C. Pisk sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder (det kommer til å lukte så godt), vaniljesukker, gresskarpurè og kondensert melk. 

Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Greit å sjekke paien etter 25 minutter siden vi har forskjellige ovner – stikk en kniv i midten av paien, sitter det igjen deig på kniven må du sette den inn igen. Husk å sjekke den gjevnlig ettersom man ikke vil ha en tørr gresskarpai.

  

Sett paien til avkjøling og server med pisket krem. Delish

 

Håper det smaker!

 

– FRIDA –

 

#oppskrift #mat #Halloween #høst #dessert #pai

I miss you

Uken som har vært har gått til mer til skole enn blogg, sånn blir det noen ganger. På torsdag drar Georg til Norge for å ta bilder til oppgaven sin, og jeg blir alene for første gang i leiligheten. Skulle ønske jeg også kunne ta en snartur til Norge og bare være litt hjemme, men må nok vente til jul. Etter å ha bodd i Southampton i litt over en måned nå så kjenner jeg at det er noen ting jeg savner ved Norge. Har laget en liste over det jeg savner med Norge og hva jeg liker ved England.


Bilde fra Departure festen våres!

Venner og familie

Kjenner litt på det å ikke kunne ta en tur til vennene mine eller være med familien – når man hører at det skal være en bursdag, fest eller sammenkomst tenker jeg “Og her sitter jeg i England..” Høres veldig kjipt og trist ut, men det er jo kjipt å gå glipp av slike begivenheter. Må ta det igjen til jul!

 

Større leilighet

For 17 kvm er ikke stort nok til to personer i lengden, selvom vi trives og får det til å fungere er det fortsatt litt uvant å ha alt i et rom. Savner at vi ikke har sofa – må sitte i senga. I en liten leilighet blir det fort støvete og dårlig luft, ender med å ha vinduet oppe hele tiden. 

 

Norsk TV

Jeg er rett og slett en tv-slave. Heldigvis har vi tv, men savner norsk tv. Før vi flyttet til England reklamerte de på flere kanaler at det skulle komme nye programmer eller sesonger av forskjellige serier. Må ta det igjen til jul også..

 

Savner også småting som noe norsk mat, Oslo (hehe) og Tønsberg da! Har veldig lyst til å overnatte i Oslo en natt når vi kommer hjem til jul – har blitt så glad i den byen 🙂 Det jeg liker ved England er:

 

Har fått nye venner

Flest Norske venner. hehe! Har ikke vært så sosial på lenge som det jeg har vært i Southampon. Alltid hyggelig å bli kjent med nye mennesker og ha det gøy.

 

Pubber

Spise, drikke, snakke – Billig billig. Har det bra på pub 🙂

 

Shopping

Har jo alle butikkene som man skulle ønske man hadde i Norge, men handler mye på når man er i London – Primark, River Island, Victoria Secret, Next, M&S – You know!

Foto: Georg Aamodt

 

Ha en fin kveld!

 

– FRIDA –

Detail Living

Ukene går veldig fort her og tiden flyr fortere enn man skulle tro. Jeg vil reise til nye steder, se alt og være så sosial som mulig. Skulle ønske jeg kunne gjøre alt på en gang, men det er vel sånn man tenker når det er mye å gjøre på skolen. Jeg er veldig fornøyd med stylingoppgaven vi har fått og mente at jeg hadde kommet et stykke – etter å ha sett hva alle i klassen har gjort til nå, må jeg si at jeg har mye å gjøre denne uken. Phu! Blir ikke helt klok på hva som vi egentlig burde gjøre noen ganger, men jeg får høre at jeg er i riktig retning. Det er betryggende. 

Fikk tatt noen eksempelbilder med produkter og bilder jeg vil ha til oppgaven min. Før det måtte jeg finne produktene – noe som egentlig ikke skal være så vanskelig. Jeg dro til en stor butikk som heter John Lewis og fant det jeg ville bruke til photoshooten og fikk vite at de to koppene jeg ville ha med meg kostet £90 (1.170 kr). Fikk et søkk i magen da jeg dro kortet, men heldigvis får jeg byttet de inn og pengene tilbake. Takk og lov!

  

 

Under er inspirasjonsbildene mine til stylingen og photoshooten som jeg håper å få gjort denne uken. Kommer til å legge ut bildene fra stylingen når bildene er ferdigredigert 🙂

– FRIDA –

 

#foto #interiør #dekor #skole #inspo #styling

New Forest

God søndag! I går dro Georg og jeg på en liten tur til en nasjonalpark som ligger under 20 minutter unna Southampton. Parken er utrolig stor og vi hadde aldri klart å gå rundt hele, men vi så utrolig mye fint. Det vi sa mest til hverandre på hele turen må ha vært “Åh, se der da. Det var sååå fint!” Vi hadde med oss to speilreflekskamera, et analogt, et digitalt og selvfølgelig to iPhoner som vi knipset bilder med hele tiden. Så ut som noen skikkelig turister, men hey det var vi jo. Stedet vi gikk av toget, som heter Brockenhurst, var en utrolig søt liten by med veldig pene hus og søte caféer. Vi dro innom café som heter The Buttery hvor jeg kjøpte scone med jam and cream hvor det fulgte med te. (kan se bildet på instagram HER) Hvis det er et sted vi kunne bodd så er det i Brockenhurst, med den fine naturen også var det så fredelig der.

Området heter New Forest og det var grønt over alt. Trodde nesten ikke at det var høst eller oktober i det hele tatt. Vi gikk rundt i litt over tre timer, men det føltes ut som om vi hadde gått i en hel dag. Må jo tilbake for å se mer av denne fine skogen, for jeg er ikke helt ferdig med den. Har selvfølgelig flere plasser jeg har lyst til å besøke først – siden vi bor i et så fint land med mye fint å se.

Og til slutt, helt normalt at hestene går rundt i gatene. Haha! De brydde seg ikke om menneskene eller bilene som kjørte forbi. 

 

Vakkert, ikke sant? 🙂

 

– FRIDA –

 

 

#England #Høst #Natur #Hverdag #Foto

Instagram

Jeg er veldig glad i å ta bilder, ville faktisk bli fotograf på ungdomskolen – deretter journalist – motemagasinjournalist – interiørmagasinjournalist – nå litt usikker. Hehe! Da jeg var yngre fikk jeg mitt eget kamera med film, noe som jeg fortsatt bruker, hvor man måtte flittig vente til man fikk bildene sine. Nå knipser jeg med mobilen min hele tiden uansett hvor jeg er. Tidene har forandret seg og alt blir lagt ut på internett uten at man ikke tenker over hva man egentlig har fotografert. Hvis jeg skal legge ut bilder så er det over 100% gjennomtenkt. Ikke om det er bra nok eller om jeg får nok likes, men fordi jeg er litt perfeksjonist til tider.

Hvis du har lyst til å følge min “100% gjennomtenkte” instagramkonto HER så hadde det vært hyggelig og jeg følger selvfølgelig tilbake 🙂 Alltid tommel opp for nye instagramkontoer og inspirasjon.


Ha en strålende torsdag!

 

– FRIDA –

 

#Instagram #inspirasjon #foto #hverdag

Keep up the good work

Nå har endelig høsten kommet til Southampton også. Litt kaldere ute og parken er så fin med alle de flotte høstfargene. Umulig å ikke smile når man går gjennom den flotte parken her. Hvorfor er jeg glad det blir kaldere? Jo, for her har det ikke vært en mellomting siden vi flyttet hit. Enten så har det vært utrolig varmt til å være så sent i september, og andre ganger er det så kald vind at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Så å gå ute i ullgenser og skjerf er den perfekte outfitten for meg disse dager. 

Etter jeg skrev motivasjonsinnlegget fikk jeg så mange fine kommentarer og mer motivasjon til å fortsette å gjøre det bedre på skolen. Setter veldig stor pris på alle tilbakemeldingene. Startet mandagen og tirsdagen med å få masse inspirasjon til oppgaven min fra lærere og medstudenter til å keep up the good work. Må si jeg har vært veldig heldig med både klassen og lærerne. Alle veldig hyggelige og lette å prate med, noe som er greit siden man kommer fra et annet land. 

For noen uker siden fortalte jeg at vi skulle style i studio med temaet høst. Her er noen av bildene vi stylet som en gruppe.

    
Var faktisk litt usikker på om jeg skulle legge ut bildene, for blogg.no får bildene mine til å se dårlig redigert ut. Alle bildene er egentlig veldig fargesterke. Sjekk instagramkontoen min HER for å se et av bildene hvordan det faktisk er.

 

Ha en fin onsdag 🙂

 

– FRIDA –

 

#skole #hverdag #styling #høst #interiør #foto

Goals

Noen uker går forbi uten at jeg egentlig har vært observant på hva som faktisk har skjedd. Det gjelder mest de små tingene i hverdagen som vi kanskje ikke tenker over eller vet at skjer. Det å være til stede når noe skjer og faktisk tenke litt over det mener jeg er en sunn ting. Da kan man sitte igjen med en følelse og en tanke som kan påvirke resten av dagen din. Jeg er veldig flink til å se forbi og lukke øra noen ganger, og da er det så mye jeg kanskje ikke får med meg. Så jeg har laget fem mål for uken – i håp om å kunne være til stede i min egen hverdag. For meg er det viktig å ha mål som jeg vet jeg kan gjennomføre og ikke mål som er altfor vansklige.


Foto – Georg Aamodt

1. Lytte ekstra godt til de jeg snakker med

Prøver å være en flink lytter når noen snakker, for jeg er genuint interessert i det folk sier. Noen ganger kan det kanskje ikke virke slik (kommer i punkt nummer to). Viktig å se på personen når han/hun snakker for å gi full oppmerksomhet – være med i samtalen og ikke et annet sted.

 

2. Husk å smile

Nå høres det ut som om jeg ikke pleier å smile til vanlig, men jeg har en uvane ved å se litt morsk ut, eller RBF (Resting Bitch Face) noe som kan mistolkes. Er en veldig blid person og vil oppfattes som en blid person. Noe jeg må jobbe med. Dette punktet gjelder ikke bare til folk man kjenner, men også folk på gaten som du ikke kjenner i det hele tatt. Det kan gjøre dagen din bedre, eller kanskje dagen til den ukjente bedre 🙂


Det er så mange fine bygninger her i Southampton – viktig å se.

3. Se opp, ikke ned

Når jeg er ute og går har jeg ved uvane å se ned på bakken der jeg går. Hva er det som er interessant på bakken? Etter å ha bodd tre år i Oslo var det altfor mye jeg ikke fikk med meg fordi jeg var så opptatt av å komme meg fra A til B. Etter å ha vært i New York to ganger fikk jeg nesten kink i nakken for å se for mye opp på skyskraperne. Selvom man “kjenner” til stedet man bor, så vedder jeg på at det er mye man ikke har fått med seg.

 

4. Spørre hvordan dagen til kjæresten har vært

Vi snakker jo sammen, men å ha gode samtaler kan være litt vanskelig noen ganger når han sitter på Macen og jeg ser på tv. Vi ender alltid opp med å ha lange samtaler når vi ligger i senga og egentlig skal sove. Det vi har blitt flinke til er å gå turer ut og da får vi snakket mye.

 

5. Reflektere over dagen

“Hva var det jeg egentlig spiste til middag i dag?” Kan være et spørsmål jeg stiller meg selv når jeg ligger i senga. Ops.. Hvor var jeg da jeg spiste middag? Som jeg skrev tidligere så er det lett å la dagene gå uten og egentlig huske hva man har gjort, så ved å reflektere over dagen kan mye bli husket og ikke glemt.


Hva man kan gå glipp av.

Dette er helt dagligdagse ting som ikke bare burde være mål for uken, men hver dag. Jeg utfordrer deg til å finne fem personlige mål som kanskje kan forandre dagen din. Ha en fin søndag 🙂

 

– FRIDA –

 

#foto #mål #hverdag #livsstil

Motivation

Jeg gledet meg veldig til å flytte til Southampton og var klar til å starte skolen med en gang vi kom hit. Første uken hadde vi ikke undervisning, men introduksjon til faget og skolen. Var jo egentlig veldig gira på å få oppgaven og bare starte på den. Det måtte jeg vente til neste uke hvor vi startet med undervisningen. Hele første og andre uka ble jeg syk (kraftig forkjøla og sår hals) noe som gikk utover dagene mine. Plutselig var det vanskligere å stå opp om morgenene, spise sunt, trene og gjøre leker. For å si det sånn, motivasjonen var ikke helt på topp. Hadde mer lyst til å ligge i senga og se på serier enn å gjøre noe annet.

Da jeg fikk oppgavene kjente jeg at det ble litt mye på en gang. Med mye ny informasjon og mange spørsmål ble jeg litt matt, og mistet litt av motivasjonen til å begynne på oppgavene mine. Så tenker jeg, det er sånn det er å starte på ny skole og ikke minst, dette er et bachelorår. Rett og slett, TA DEG SAMMEN. Det går heldigvis oppover nå, sakte men sikkert. Bor heldigvis med den beste motivatoren jeg kunne hatt, nemelig kjæresten min Georg <3 Høres klissete ut, jeg vet, men er det noen som får meg til å ikke gi opp så er det han. Han støtter meg i alt jeg gjør og stiller opp for meg når jeg trenger det. Etter å ha snakket med lærerene mine og fått litt mer forklaring på det jeg lurer på er det mye enklere å faktisk få gjort noe. Etter en tur på biblioteket hvor jeg fikk lånt med meg noen interiørbøker skal jeg starte å lese på de i kveld. #Flinkpike

  

Bildene er tatt av min fantastiske fotograf og kjæreste. HER er hjemmesiden hans.

Har du noen slike dager du også?

 

– FRIDA –

 

#motivasjon #hverdag #foto #skole #dagsform #høst

 

Posters

I går hadde vi fotoshoot i studio hvor vi stylet for det meste mat som man forbinner med høsten. Bildene er under redigering, så jeg kommer til å legge de ut senere. I dette øyeblikk er jeg i London på Field Trip hvor vi skal gjøre research på trender og styling i hovedgatene Oxfordstreet og Bondstreet. Veldig deilig å kunne ta seg en dagstur til London for å gå litt i gatene og hygge seg med nye klassekamerater.

I forrige innlegg fortalte jeg at vi prøver å få det hjemmekoselig med bilder på veggen. For noen dager siden kjøpte vi to plakater (som egentlig er innpakningspapir) som vi falt pladask for. Plakatene gir fine farger og kontraster til rommet som vi begge liker. Disse kjøpte vi på en bokhandel som heter Waterstones. Kostet ikke all verden heller.

En ved inngangsdøren og badet, og en over sengen. Motivene har vi valgt fordi vi har forelsket oss i New York etter de to gangene vi har vært der, og siden vi bor på denne flotte øya måtte vi ha et kart over Storbritania.

 

Kan oppdatere senere om Londonturen min 🙂

 

– FRIDA –

 

#London #Interiør #plakat #skole #NewYork #foto #dekorasjon

work mode

Det er viktig å ha orden i sakene sine når det er mye å gjøre på en gang. Hvis jeg ikke har oversikt over hva jeg skal gjøre dag for dag kan det henne at jeg velger å ikke gjøre noe i det hele tatt. Derfor har jeg lenge laget sjekklister og brukt almanakken min flittig. Det er ikke noe jeg føler jeg må, men fordi jeg syntes det er morsomt og liker å ha oversikt over dagene mine. Er nesten så systematisk at jeg har oversikt over hva Georg gjør fra tid til annen. (Litt kontrollfreak kanskje?) hehe.

I leiligheten vi bor i nå, som er så stor som 17 kvm (I know, liten plass for to personer) har mange gode løsninger og møblene her er veldig god standard. Vi kaller dette bygget et luksushotell for studenter, som det egentlig er også. Vi er så heldige at de kommer å vasker leiligheten en gang i uken. Vi trives veldig godt og har gjort vårt særpreg på leiligheten ved å henge opp bilder og pyntet med planter. Skrivepulten er det stedet begge bruker mest når vi skal jobbe med skole eller blogg. Viktig at begge føler seg like komfortable ved å sitte her, siden vi tilbringer mye tid ved skrivepulten.

– FRIDA –

 

#skole #skole #kontor #hverdag #interiør