Not holiday yet

Ha det bra til en uproduktiv uke og hei til en forhåpentligvis bedre og mer produktiv uke. Når man sitter igjen med en følelse av å ikke ha gjort noe fornuftig hver kveld fordi;

1. Jeg sov altfor lenge     2. Skulle egentlig trent, vaska klær, gjort lekser, blogga etc…     3. Sovnet tre timer på dagen

Vips var dagen over. Nå legger jeg klagingen og dumhetene fra meg og starter denne uken med positive tanker og en følelse av at jeg har gjort noe bra. 

Dere kan heller få se noen av mobilbildene som har blitt tatt uken som har vært. For jeg har faktisk hatt det veldig hyggelig også, ikke bare kjipt.

  

Har vært på IKEA og så at de selger lussekatter som jeg kommer til å kjøpe neste gang jeg er der. Har også spist en del klementiner.

 

  

Vært på julebord med Solent Norwegian Society (ja, vi har vår egen society). Fikk en fin forvandling utover kvelden, og medaljen viser til at vi som delte bord under julebordet vant quizen som ble holdt. 

 

  

Søndagsbrunsj og vaffelsøndag som har blitt en tradisjon.

 

   

Vi har kjøpt oss julegensere på Primark som kommer til å bli brukt mye i jula.

 

Da har uken startet, ha en flottanes mandag og uke 🙂

 

– FRIDA –

 

#jul #advent #mandag #nystart #hverdag #skole #snapchat #nyuke

Here and now

Denne uken har gått altfor fort, siden mamma og pappa kom på søndag til de dro i går og jeg har brukt mesteparten av tiden min på skolen med gruppeoppgave som vi presenterte i går. Phuu! Selvom jeg ikke fikk vært mye med mamma og pappa, var det likevel utrolig hyggelig hver kveld med restaurantbesøk etter skolejobbing. Så i dag jobber jeg med prosessboka mi som skal leveres på mandag. 


Her blir det mye klipp og lim! Skulle tro jeg studerte Fashion og ikke Interior Design, hehe!

 

Ha en riktig god helg! 🙂

 

– FRIDA –

 

#interiør #mote #foto #skole #England #helg

Et lite stykke Norge

Etter vi flyttet til England er det mye norsk mat som vi savner som vi ikke trodde kom til å savne. Noe jeg visste jeg kom til å lengte etter var Freia Melkesjokolade for det finnes ikke bedre melkesjokolade. I går fikk vi etterlengtet besøk av mamma og pappa. Det var så hyggelig å se de igjen og jeg hadde gledet meg masse til de skulle komme, men også fordi de skulle ha med litt godt fra Norge. Vi fikk det vi ønsket oss og litt mer – beste gaven til nå! 

Aah! Sjokolade og knekkebrød er et must. Du får jo ikke noe ordentlig knekkebrød her, bare noe som likner på IKEA som smaker ikke det samme. Noen briter i klassen skjønte ikke helt hva det var og det var jo litt vanskelig å forklare. Ehm, cracker bread or crispbread? Haha! Hvem vet.

Pålegg, rømmegrøt og heinz curry mango saus (som jeg ikke finner i her..) Brunost og makrell i tomat har jeg savnet på brødskiva, litt lei av skinke og ost. Rømmegrøten blir nok spist i 1. desember for da er det jul! 

Nå er begge melkerullene blitt spist opp, ups! Haha, sånn går det når man ikke kan motstå fristelsen. Er bare en måned igjen til vi skal hjem til Norge, så alt må jo bli spist opp før det. For vi kommer nok bare til å ta med oss mat hjem i bagasjen etter jul, hehe.

 

Vil takke mamma og pappa en gnag til, dere er best! <3

 

– FRIDA –

 

#mat #norsk #Norge #England #jul #hverdag #gave

Stonehenge

Kom akkurat hjem fra en tur hvor det var mye regn og vind, men også veldig hyggelig! En gruppe norske studenter og jeg leide buss hvor turen gikk til Stonehenge og Winchester. Har jo ikke sett de kjente steinene før, så det var en opplevelse i seg selv med untak av været. Skal ikke klage så mye over været for jeg valgte jo selv å flytte til England, hehe! Kunne heller tatt på meg klær som passet bedre til anledningen. Ellers fikk jeg vite litt mer om historien bak Stonehenge og selvfølgelig en selfie med steinene i kjent stil. 

Så kjørte vi videre til en kjempesøt by som heter Winchester. Byen ligger bare 20 min unna Southampton. Her spise vi litt middag og så oss litt rundt. De hadde allerede satt opp juletreet og julelyset i gatene – som var utrolig pent når det ble mørkt, også er det marked der hver dag mener jeg. Skal tilbake dit nærmere jul.

 

Ha en fin helg videre!

 

– FRIDA –

 

#England #foto #reise #helg #lørdag #jul

This is what I do

Å skrive i hvert innlegg her på bloggen at jeg holder på med skole eller hva jeg gjør på skolen kan kanskje bli litt ensformig, men det er jo på en måte det eneste jeg gjør her. Flyttet til Southampton, England for å studere og tenker kanskje at jeg har ikke så mye mer å skrive om – kanskje litt sant, men også fordi det er det jeg driver med mesteparten av tiden min her. Fikk levert oppgaven min til tiden på mandag, helt ferdig og deilig å starte på noe nytt. Denne gangen har fikk fått i oppgave å jobbe i grupper hvor vi skal designe en scene til en fashionmesse her i England. Beste gruppe som vinner får dra til Clothes Show i desember og sette opp sencen de har designet. Min gruppe vil selfølgelig vinne! Dette er hva dagen min har gått ut på:

Startet dagen med kaffe, leste gjennom mail og snakket litt mer enn hva jeg burde gjort. For det blir ikke mye jobbing av det, men man må bli ferdig med alt man har på hjertet før man stuper hodet ned i macen.

Vi er så heldige som har en studentpub på skolen som lager utrolig god mat! Dette ble dagens lunsj/middag – for vi som jobber hardt med skole må jo ha mat til hjernen. Denne var utrolig god!

Stappmett tilbake til skolejobbingen.. Det blir alfor fort mørkt ute og det føles ut som om klokken var alfor sent på kvelden, men den var bare 17:00. Like greit for har fortsatt mye igjen å gjøre.

Jobber flittig (eller for å være helt ærlig så blir det mer dansing på Siri og meg siden vi er helt alene her) Haha!

 

Håper dere har hatt en fin og produktiv dag 🙂

 

– FRIDA –

 

#skole #hverdag #england #studie #foto #bilde

Fireworks

God søndag kveld! Helgen min har bestått av skole, skole og har vært litt sosial. Har min første innlevering i morgen og har fortsatt litt å gjøre igjen, så kommer nok til å sitte til jeg blir ferdig. I går kveld så vi på et fyrverkerishow som var i byen hvor jeg mener har noe med Bonfire night som var på torsdag. Helt siden torsdag har de fyrt opp fyrverkeri hver dag, og det har nesten vært som nyttårsaften. Godt nytt år! Her var det også et tivoli med karuseller og altfor mange foreldre med barnevongner som presset seg frem. Ingen unnskyld meg eller kan jeg være så snill og komme frem, de hadde så dårlig tid at de kjørte over foten min flere ganger. Tusen takk! Ellers var kvelden veldig hyggelig hvor jeg fikk kjøpt sukkerspinn og vi dro en hel gjeng på en dessertplass som heter Sprinkles, var litt lei sukker den kvelden.

Håper dere har hatt en fin helg, her blir det å grave seg ned i skolearbeid til jeg sovner!

 

– FRIDA –

 

#fyrverkeri #helg #søndag #tivoli #skole #foto

Pomegranate

Nå er det endelig helg og da er det lov å kose seg litt ekstra. Sommeren er faktisk long gone og julen er rett rundt hjørnet som betyr – hjem til jul, møte med familie og venner som jeg gleder meg veldig til. Før det må jeg bli ferdig med skole (som jeg skal kose meg med i kveld). Hvis du skal ha besøk eller bare vil kose deg litt eksta en kveld, har jeg en perfekt drinkoppskrift til deg. Du kan selv velge om den skal være alkoholfri eller ikke – uansett er den veldig god!

I sommer ble jeg hektet på granateple. Hadde det i smoothien, salaten og spiste den rå. Når man får vite hvor sunt det er å spise granateple, vil man bare ha mer. Haha! For det ligger høyt oppe på supermatlista. Dette trenger du:

1 – 2 Granateple (spørs hvor stor den er)

1 Prosecco 

(Alkoholfri kan du bruke sprite eller annen sitronbrus)

Granateplejuice

2 Lime

En bunt fersk mynte

Ta frem en bolle. Start med å skjære granateple i to og få ut frøene ved å enten grave eller slå frøene ut med en skje. Etter du har fått ut alle frøene heller du proseccoen (eller brusen) i en stor bolle. Fyll på med granateplejuicen og smak deg frem. Etter hvert kan du presse lime for litt ekstra smak. 

Hvis du vil at drinken skal være ekstra kald – putt i noen isbiter. Jeg pyntet isbitene med ferske mynteblader for at det skulle se litt friskere ut, men det løfter også drinken opp. Avslutt med å legge granateplefrøene oppi.

Så har du en frisk og god velkomstdrink til dine gjester.

  
Bilder fra Departure festen våres i sommer

Dette er noe jeg kommer til å lage til jul – for den er jo tross alt rød. Hehe!

 

 

Skal du noe hyggelig denne helgen?

 

– FRIDA –

 

#oppskrift #drink #jul #foto #inspirasjon #granateple #friskt #helg

 

 

Natural lighting

 

Når jeg tar bilder liker jeg veldig godt å bruke det naturlige lyset for å få et mykt og stilrent uttrykk. Man trenger nesten ikke redigere bildene etterpå siden de blir perfekte uansett (hvis du har de riktige kamerainnstillingene selvfølgelig). Tenker kanskje ikke over det når man skal ta et bilde, men du har vel opplevd å ta de beste selfiene ved et vindu, eller? Hehe. Bildene over tok jeg til stylingoppgaven min og er ikke mye redigert – finere lys får man ikke! 

 

Tenker du mye over bildene dine før du tar de?

 

– FRIDA –

 

#interiør #styling #skole #foto #bilder #lys #hjem

Marmor

 /Bilder fra Pinterest/

Det er ingen tvil om at marmor er i trendbildet fortsatt og kanskje mer enn i fjor. Jeg har ikke noe imot det, for jeg bare elsker marmor som materiale til interiør, men også på klær. Kan det bli mer elegant og moderne? Hvis det er noe jeg må få meg så er det en kjole eller en skjorte med marmorprint. Det jeg liker best ved marmor er at ingen er like – det printet du har på marmorinteriøret ditt er det ingen andre som har. Litt gøy å tenke på! Marmor er et tungt og dyrt materiale, men veldig tidløst og holdbart. Må ikke ha ekte heller, det finnes mange lekre mobil- og macdeksler med marmorprint (står på ønskelista mi)

 

Har du noe marmorinteriør hjemme hos deg?

 

– FRIDA –

 

#inspirasjon #interiør #marmor #inspo #dekor #

We can do it!

Da var Halloween over for i år og julen er rett rundt hjørnet. Jeg fikk feiret Halloween på fredag med flere som bor i bygget, hvor vi hadde det veldig hyggelig og alle hadde kledd seg ut. Mange morsome kostymer og gøy å se hvor kreative folk er. I går på selveste dagen slappet jeg av og så på noen episoder av Goosebumps som jeg så mye på i min oppvekst. Litt nostalgi der. Denne måneden kommer selve Goodebumpsfilmen på kino – da er det greit å se noen av de gamle episodene så jeg kan glede meg til jeg skal se filmen på kino.

Jeg kledde meg ut som Rosie the Riveter fra propagandaplakaten “We can do it”. Det valgte jeg fordi det var et viktig symbol under andre verdenskrig og fordi hun fremstår som en sterk dame – forbilde!


  

  

Hadde du en bra Halloweenhelg?

 

– FRIDA –

 

 

#Halloween #kostyme #høst #foto