Juletre

Da har jeg fått vært med å pyntet ekstra til jul hos mamma og pappa. Juletreet fikk vi tatt opp fra kjelleren, siden vi ikke har et ekte juletre, og jeg fikk pyntet det. Kan ikke huske sist jeg fikk vært med å pynte juletreet. Har enten vært i Oslo eller på jobb, så det var veldig hyggelig å høre på julemusikk mens jeg pyntet. I morgen er det lille julaften og en dag hvor det alltid er mye å gjøre. Å jobbe i en blomsterbutikk er ikke bare, bare rett før jul. Innpakking og oppbinding av blomster. Phu! Selvom noen kommer stressende inn for å køpe seg en julestjerne er det like hyggelig å få et smil etter jeg har sagt God Jul! 

    

Har du pyntet juletre?

 

– FRIDA –

 

#jul #juletre #pynt #dekor #interiør #desember

Hjem til jul

Åh, som jeg har gledet meg til å komme hjem til Tønsberg, få slappe av med familie og venner denne julen. Var pakket og klar flere timer før vi skulle dra samt ryddet leiligheten slik at det er hyggelig å komme tilbake. Togturen til Gatwick fra Southampton ble forsinket med 10 min, men det gjorde ingen ting siden vi var så tidlig ute og hadde tatt oss god tid. Bagasjen ble innsjekket og vi spise middag på flyplassen. Etter en time får vi vite at flyet var 25 min forsinket. Litt stresset Frida sjekket om det gikk greit med togturen hjem til Tønsberg, og det gjorde det. En halvtime etter fikk vi vite at flyet var 20 min forsinket. Nå ble jeg mer stressa! Nå kan det hende at vi ikke rekker toget hjem. Vi får en gate og venter flittig til jeg får en ny melding at flyet er 15 min ekstra forsinket. Nå rekker vi ikke toget hjem til Tønsberg! Flyet ble over en time forsinket og vi lurte på om vi måtte overnatte på hotell, men heldigvis kunne svigermor hente oss på togstasjonen i Drammen seint på natta. Veldig deilig å våkne i egen seng.

Dagen min på Snapchat:

  

   

   

– FRIDA –

 

#hjem #reise #fly #jul

Julegave til barn

Julen er en tid hvor vi vil at alle skal ha det fint og ingen skal ha det vondt. Uheldigvis er det ikke slik, det er krig i deler av verdenen, og for oss som ser dette på nyhetene hjemme i den komfortable sofaen tenker at det er veldig trist. Ja, det er veldig trist og urettferdig, men hva kan vi her hjemme gjøre for å få en slutt på dette? Et vanskelig spørsmål med et kjipt svar; ikke så mye. Noen ganger vil jeg ikke vite eller se hva som egentlig skjer der det er krig, for jeg kan ikke forstå det jeg ser, men jeg vet det skjer. Det skjer mot barn, kvinner og menn som er uskyldige. Barn burde ikke se hva som skjer der det er krig, barn skal være barn. Nå kommer heller det spørsmålet som har et positivt svar. Hvordan kan jeg hjelpe? Det kan du gjøre ved å donere penger til to flotte veldedighetsorganisasjoner blant fler.

Congo Kids Initiative og Gi ord som varmer (Røde Kors) er to veldedighetsorganisasjoner som vi har donert penger til denne jule.

Congo Kids Initiative er en organisasjon som hjelper barn i Kongo med skolegang, medisiner og at de får det de trenger for å leve et sunt liv. Flere av mødrene til barna har dødd av dårlig vann, mat, under fødselen og malaria, mens fedrene ikke er å finne. Noen av barna er også et resultat av voldtekt. Georg har tidligere sammarbeidet med CKI og vi skal fortsette å donere penger til en organisasjon hvor vi vet at pengene går til at barn skal få en oppvekst og utdanning.

Hvis du vil lese mer om organisasjonen kan du trykke HER så får du vite mer om hvor pengene går, og HER kan du donere penger .

 

Gi ord som varmer er en miniaksjon som min venninne Silje Reistad har startet i sammarbeid med Røde Kors denne julen. Et flott innsamingsprosjekt med dobbeltbetydning. Du setter inn pengene du opprinnelig skulle brukt på julegaver, og skriver i stedet gode ord til den du skulle gitt julegaven til, samt hvor mye som er gitt til barna i Syria. Dette legger du da under juletreet som en vanlig gave.

For kun 120 kroner får to barn mat i en måned

Mer om hva pengene går til:

” Konflikten i Syria har straks vart i fem år, mange bor i provisoriske skur og lever i konstant frykt for nye angrep. Samtidig kjemper de den verste kampen av alle – kampen mot sult. Noen dager er gress, røtter eller kokte kaktusbiter det som er å spise. Andre dager ingenting.

Behovet for mat og helsehjelp øker dramatisk fra dag til dag. Derfor deler Røde Kors ut matesker over hele Syria. En mateske inneholder mat til en familie som varer i en måned. Denne inneholder blant annet: erter, ris, hermetikk, sukker, te, linser, bønner, tunfisk og andre ting en syrisk familie trenger.”

Hvis du vil vite mer om aksjonen kan du klikke deg inn HER, og hvis du vil donere penger kan du trykke HER.

HUSK! Du kan donere frem til 24. desember.

 

Har du noen veldedighetsorganisasjoner du pleier å støtte?

 

– FRIDA –

 

#veldedighet #innsamling #jul #barn #krig #gave #penger

London life

Forrige uke tenkte Georg og jeg at det hadde vært fint å ta en dagstur til London. Jeg har i flere år hatt lyst til å dra til London i juletidene, ikke fordi jeg elsker store folkemengder som skal shoppe julegaver samtidig, men fordi det virker utrolig koselig å gå i gatene og se all julepynten de har. Vi dro mandag morgen og startet dagen på Science Museum hvor vi så på en fotoutstilling som Georg ville dra på.

 

Deretter gikk vi mot Harrods som er et utrolig stort varemagasin med alt fra mat til interiør. De har også en egen juleseksjon som jeg elsket! Et så majestetisk bygg med lyspærer over hele bygget, litt vanskelig å se på lyse dagen, men sikkert veldig fint om kvelden. Innvendig var veldig inspirert av Egypt og jeg har aldri sett noe liknende. Hvis du er i London må du sjekke det ut!

Vi gikk gjennom Hyde Park som minte meg veldig om Central Park i New York (savn!), hvor vi gikk gjennom Winter Wonderland (marked, tivoli og mye annet rart). Jeg visste ikke hvor stort det var, så vi gikk bare rundt og så på alt som skjedde for det var så mye. Ville egentlig ta pariserhjulet helt til vi så hvor mye det kostet. Gidder ikke betale 200kr for det. Oh no!

  

Ellers gikk vi litt rundt i London hvor vi ikke hadde gått før, for vi orket ikke gå så mye i Oxford St. siden det var altfor mange mennesker som går på deg og stresser for mye før jul. Ble ikke shoppingtur denne gangen, men er vel ikke nødvendig når vi har de samme shoppingmulighetene her i Southampton.

   

Skikkelig kjærestetur

 

– FRIDA –

 

#London #tur #reise #England #jul #hverdag #kos #foto #kjæreste

Christmas decorations

Jeg er veldig glad i å pynte til jul hjemme og i år har det jo vært litt vanskelig siden jeg ikke har alt jeg pleier å ha. Julepynten våres ligger jo pakkket ned i en eske i Tønsberg. Jeg har tenkt litt på at det er trist å ikke kunne pynte som jeg har gjort tidligere, men sånn får det bli i år. Har vurdert å kjøpe inn mye ny julepynt, men det får da være grenser på hvor mye man gidder å bruke – spesielt på de hele 17 kvm, hehe. Vil vise dere hvordan det så ut hos oss da vi bodde i Oslo jula 2014.

   

   

På en måte så er jeg jo glad for at vi gjør noe helt nytt i år – dette er noe jeg kommer til å huske for resten av livet. Hvert år lager jeg nye minner og ingen jul blir like. 

 

Har du noen spesielle juleminner?

 

– FRIDA –

 

#jul #pynt #dekor #desember #adventskalender #lys #advent #juletre #oslo

December

Da er det endelig desember og må si selvom jeg mener tiden har gått fort mens vi har bodd her i Southampton, at jeg har ventet lenge på jul. Startet ganske tidlig med julemusikk (kremt, oktober), men det er noe jeg har gjort i alle år. Gjør meg ingen ting at julen kommer like tidlig hvert år og at alle er like sjokerte hvert år. Blir bare mer glad av å tenke på at det snart er jul og blir beroligende av julemusikk. 

I går fikk jeg gjort mer på en dag enn jeg gjorde forige uke. Klapp på skulderen. Det jeg er mest stolt av er adventskalenderen jeg har laget. Skikkelig hjemmesnekra kalender med kleshengere og papirposer fra IKEA. Hvert år har Georg og jeg laget adventskalender på deling – altså vi trekker annen hver dag. Så alle oddetall får Georg og alle partall får jeg. Gleder meg allerede til i morgen!


 

Fikk også en kalender av Farmor som jeg får hvert år som også er på deling – i dag fikk jeg åpne!

Ellers så står rømmegrøt på menyen, men mangler julebrus.. Får vente til jeg kommer hjem til jul.

 

Har du en adventskaleder?

 

– FRIDA –

 

#desember #jul #kalender #adventskalender #hverdag #julekalender #advent