Nobis Hotel

Nesten hver dag søker jeg på bilder for å få inspirasjon til jobb og blogg. Noen ganger finner jeg et bilde som jeg vil vite mer om som, er det skrevet en artikkel til dette bildet? Kanskje jeg kan finne flere bilder osv. I dag fant jeg et bilde hvor vi fikk se innsiden av et hotell i Stockholm. Da tenkte jeg at dette var noe jeg ville dele med dere. Fant fort ut hva hotellet het og gjorde mer research på hvordan resten av hotellet så ut. Da jeg så flere bilder var “wow” det føste jeg tenkte, for her fikk jeg virkelig lyst til å sjekke inn med en gang. Innredningen er stilig, moderne og trendy med tidløse naturmaterialer som skaper funksjon, kvalitet og skjønnhet. Her hadde jeg trivdes godt og kanskje endt opp med å bare være på hotellet, ikke dratt på sightseeing i Stockholm​.
Har du vært på et hotell som du bare elsker?

 

– FRIDA –

#interiør #hotell #inspirasjon #stockholm #reise #design #skandinavia
 

SVÄRTAN – Limited Edition

 

IKEA lanserte kolleksjonen SVÄRTAN denne måneden hvor inspirasjonen kommer fra bylandskapet i India. Her ser du design og farger som du kanskje ikke forbinder med India, som de sterke fargene vi kjenner til. Den Svenske tekstildesigneren Martin Bergström sammarbeidet med Indiske motestudenter til å skape denne råflotte kolleksjonen som består av sengetøy, tekstiler, papirprodukter, tepper, skåler, glasstøy og metallprodukter. Dette er ikke noe som er typisk IKEA vil jeg si. Det eneste er at kolleksjonen er tidløs og unik som får IKEA til å vise seg mer tydelig som Skandinavisk design. Her går de All In med det tøffe uttrykket med organiske former som får de naturlige elementene til å skinne.

 

  

IKEA.com/no

 

Hva syntes du om den nye kolleksjonen til IKEA?

 

 

– FRIDA –

#interiør #inspirasjon #IKEA #kolleksjon #foto #design 

Stylingtips

Å pynte hjemme i hverdagen er en luksus som alle kan ha. Trenger ikke være fordi dere skal få besøk, men bare for deres egen del og det skaper stemning. Ha det fint i huset når du kommer hjem fra jobben er jo en deilig følelse, og hvis du i tillegg har pyntet litt hjemme får man følelsen av “aah, lettelse” og ikke “åh, her må det ryddes”. Skap en positiv energi slik at du får lyst til å være hjemme. En måte er å lage ulike dekorasjonsområder i huset/leiligheten. Sett frem det du er mest glad i og som gjør deg glad. Ett eksempel er å bruke dekorasjonsfat til å samle dekorative elementer som blomster, lys og en personlige gjenstander. Bruk det du har og det beste er elementer i forskjellige høyder, da skaper du mer spenning og dybde. Dette kan du gjøre i stua, på kjøkkenet, på spisebordet, badet, i gangen – egentlig hvor du vil. Under ser du noen eksempler.

Hvis du ble inspirert av dette kan du se flere bilder på Pinterest når du legger inn søkeord som Vignette Tray Decor

 

– FRIDA –

#styling #interiør #tips #inspirasjon #dekorasjon #foto #pinterest

Kundekveld med Halvor Bakke

I går kveld dro jeg til Fargerike Kristoffersen i Horten hvor de hadde stelt i stand en kundekveld med Halvor Bakke. Halvor Bakke er en kjent Norsk designer som blant annet har en egen interiørkolleksjon Signature Collection for Bohus og Pure en servisekolleksjon. Denne høsten er han å se på TV3 med serien Eventyrlig oppussingn, tirsdager kl 2130. Her hjelper han og teamet hans nordmenn med å forvandle hyttene deres fra et middelmådig feriested til en perle. På kundekvelden snakket han mye om hvordan bruke fargene riktig og han nevnte flere ganger at hvis du skal male veggene så anbefalte han å male alle veggene i en farge, ikke fondvegg og helst i en mørk farge. “For vi blir vel egentlig ikke deprimert av mørke farger”, som han sa. Det var veldig inspirerende og spennede å høre på det hans sa, selfølgelig litt repetisjon for meg som vet en del av det han sa fra før av, men det er bare positivt.


Det var mange som møtte opp at det faktisk var utsolgt og kø ved åpningen. Gøy at så mange kunne komme og var interesserte!


Også fikk vi en goodiebag med oss hjem fra Fargerike. Her med en liten pung fra Designers Guild, nye fargekartet til LADY Jotun (les om de nye fargene HER), Fargerikets magasin, rabatter hos Fargerike og arbeidshansker.

 

– FRIDA –

#kundekveld #halvorbakke #fargerike #jotun #inspirasjon #goodiebag #foredrag #interiør

Dagens inspirasjon


/bilder fra pinterest/

Tåka har tatt over utsikten og det er friskt å være ute. Forkjølelsen begynner å snike seg på som er litt typisk på denne tiden av året. Tåka får alt lengre borte til å se mystisk ut, den skaper atmosfærisk perspektiv der horisonten bygges opp i lag og gir duse farger som vi kan bruke til inspirasjon i interiøret. Inspirasjonen min i dag har vært det jeg har sett rett utenfor vinduet og jeg har funnet interiør som samsvarer med dette mystiske og lune uttrykket. Lunt soverom med linsengetøy i duse grønne farger og nyanser i bildet til høyre samsvarer fint med skogsbildet til venstre. Har du et maleri, noe du ser i naturen eller kunst som du liker godt er det mulig å bruke det som inspirasjon til hvordan du vil innrede et rom. Ta tak i fargene, materialene og stemningen som gjør det til et konsept. 

 

– FRIDA –

#inspirasjon #interiør #blogg #hverdag #farger #natur #konsept

 

Bærbart kontor

Kontoret mitt er hjemme, på cafe, biblioteket eller der jeg er. Det å jobbe frilans gjør at jeg kan ha kontoret mitt hvor det måtte ønske seg, men prokrastinering er min verste fiende noen ganger.. Det betyr at det ikke alltid er like lurt å jobbe hjemmefra for her har jeg mye som kan distrahere meg(som at tv’n er på akkurat nå). Jeg prøver å ha en arbeidstid fra morgen til ettermiddag, men det er ikke alltid da jeg klarer å jobbe. Så det å jobbe kveldene er veldig gunstig. Jeg føler at det blir nesten mer planlegging enn utføring, men det er vel sånn det er i startfasen. 

Er jeg ivrig en dag ser det litt ut som på bildene, litt rot og collagelaging. Disse kortene tok jeg med fra forskjellige stander på Oslo Design Fair og valgte å lage en collage. Ellers pleier jeg å lage collager fra bilder jeg finner på Pinterest.
 

Hvor liker du å jobbe fra?

 

– FRIDA –

#kontor #interiør #designer #collage #foto #bilder #hverdag #jobb #inspirasjon

Oslo Design Fair

I går tok jeg turen til Lillestrøm for å dra på interiørmesse. Oslo Design Fair er det nye navnet på tidligere gave- og interiørmessen som er en innkjøpsmesse for interiørbutikker rundt om i Norge. Jeg har jo ingen butikk, men mener det er en fin måte å se hva nyhetene for høsten er for meg som interiørdesigner og blogger. Dette var første gang jeg var på interiørmessen i Lillestrøm og tidligere har jeg vært på Stockholm Furniture Fair. 

 

    

House Doctor                                                                                       OOhh av Lübech Living

Interiørmessen var veldig oversiktlig og lett å forstå hvor jeg skulle gå for å se det jeg ville (for alt er ikke like interessant). Jeg var veldig opptatt av å se hva som er nytt (selvfølgelig), snakke med de som sto på standene og få med meg brosjyrer. Materialer som messing, behandlet/ubehandlet treverk, marmor, ull, skinn og grønnplanter var det som gikk igjen i de fleste standene jeg var i. Med disse materialene fikk de både rustikke- og rene uttrykk. 

 

    
Bloomingville                                                                                                 Structure

En av de standene jeg likte best var Bloomingville sin. Jeg har alltid syntes de har hatt mye fint interiør og denne standen med nyheter var utrolig fin. De fokuserer mye på detaljer og komfortable møbler hvor du kan velge å ha en ren stil eller det rustikke uttrykket. Jeg har gjort meg en elsk på pottene og vasene deres som er så rå og har noen flotte farger. Vil du se nyhetene til Bloomingville for høsten 2016 kan du gå inn HER.

Jeg var veldig fornøyd med messeturen min og håper på å ta turen til neste år igjen.

 

Så du noe du likte?

 

– FRIDA –

#interiør #messe #design #lillestrøm #foto #blogg #inspirasjon #søndag #oslodesignfair