Halloween DIY

Denne helgen så er det mange som har feiret Halloween allerede, inkludert meg. Siden det er selveste Halloweenaften i kveld så tenkte jeg å vise dere min halloweenpynt som jeg har laget selv for anledningen. Vil også si at denne pynten er ikke noe som bare trenger å stå fremme nå, men kan brukes ut høsten eller til jul. Dette var mitt DIY prosjekt for Halloween.

Startet med å male ett gresskar, så malte jeg to til gitt. Det var veldig morsomt å prøve noe nytt i år, og jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet. Dette er noe jeg kommer til å prøve på til neste år også. 

I helgen så feiret jeg Halloween med noen gode venner. Det er ikke like lett hvert år å finne ut av hva man skal kle seg ut som. I år valgte kjæresten min og jeg å kle oss ut som steindøde hippier. Her er noen bilder av kostymene våres fra helgen.

      

/ Bilder fra Silje – pusemamma.blogg.no /

 

Har du feiret Halloween enda?

 

– FRIDA –

#interiør #Halloween #kostyme #gresskar #dekorasjon #høst #pynt

Halloweenpynt

Nå er vi i midten av oktober, og det er ikke lenge til Halloween. Jeg har alltid likt å feire Halloween hvor jeg kan kle meg ut og selvfølgelig pynte! Søkte litt på hvor vi har fått hele denne feiringen fra. Jeg har lenge trodd at det kom fra USA, men det gjør det tydeligvis ikke. Tradisjonen går tilbake til Storbritannia og den katolske allehelgensdagen på 1800-tallet. Irske og britiske emigranter tok med seg tradisjonene til USA hvor de har fortsatt med dette til den dag i dag. Den sterke dødssymbolikken i amerikansk Halloweenfeiring med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og teaterblod er inspirert av den meksikanske allehelgensfeiringen, De dødes dag. 

Halloween er en god blanding fra flere tradisjoner som vi i Norge har gjort til vår egen tradisjon. Det var litt Halloweenfakta fra meg!

(kilde: snl.no)

Hvert år skjærer jeg ut et morsomt eller skummelt fjes på et gresskar, men i år har jeg tenkt til å prøve en ny måte å pynte et gresskar. Jeg skal nemmelig male et gresskar og bruke det som pynt. Jeg kommer til å vise det på bloggen når jeg er ferdig, så det er bare å følge med videre.

 

Liker du å pynte til Halloween?

 

– FRIDA –

#dekorasjon #Halloween #oktober #tradisjon #interiør #fest

Årets farge 2017

I starten av september var jeg på Oslo Design Fair i Lillestrøm. Der fikk jeg med meg et foredrag av fargeeksperten Dagny Thurman-Moe. Under foredraget fortalte hun om de nye fargene som hun mener kommer til å bli årets farger i 2017. For noen dager siden kom hun med en pressemelding om hvorfor hun mener at årets farge 2017 er fargen brun.

Brunt forbinner vi med jordfarger og oppfattes ofte som trygt og stabilt. I Norge har brunt vært en gjennomgående farge, og i de siste århundret har det på mange måter vært fargen for norsk arkitektur og mat. Brunt er også treverkets farge som vi har brukt i årrekker, så brunt er en gammel nøytral farge i den norske kulturen. Noen vil kanskje mene at fargen brun er en kjedelig og platt nøytral farge, men likevel er den i ferd med å markere sin tilbakekomst.

 

Følg med på bloggen videre hvor jeg kommer til å skrive mer om hvordan du kan bruke Årets Farge 2017 i ditt hjem.

 

Likte du Årets Farge 2017?

 

– FRIDA –

#farge #interiør #åretsfarge2017 #hverdag #blogg #inspirasjon

Hva inspirerer meg?

 

Inspirasjon er et viktig tema i mitt yrke som interiørdesigner. Hver dag tar jeg til meg konstruktiv kritikk både fra andre og meg selv om hva jeg kan gjøre bedre. Hva er viktig å fokusere på, og hvordan kan jeg utføre en oppgave best mulig. Her er det inspirasjonsbiten kommer inn. For å bli bedre må jeg vite mer, altså gjøre research og hente inspirasjon. Så begynte jeg å tenke. Hvor får jeg inspirasjon til arbeidet mitt fra? Jeg er en som vil gi andre inspirasjon, både på bloggen, i arbeidslivet og i hverdagen. Hvordan kan jeg inspirere andre hvis jeg selv ikke vet hva som inspirerer meg. Derfor har jeg tenkt noen tanker rundt dette, og kommet frem til noen punkter som er inspirerende for meg.

 

1. Kjæresten min. Jeg vet at det kan være litt klisjé å skrive, men når det er han som hjelper meg med idéer og støtter meg i alt jeg gjør da blir han en stor inspirasjon for meg. Han har også et utrolig stort hjerte hvor han vil slippe inn alle og hjelpe folk som trenger det. Ser opp til han som person og kjæreste som er der for meg hele tiden når jeg trenger det.

 

 

2. Magasiner. Å gå fra personen som inspirerer meg til magasiner er et stort hopp, men magasiner har alltid vært en stor inspirasjonskilde for meg. Selvom jeg ikke alltid hadde råd til å kjøpe de magasinene som jeg absolutt måtte ha, er det fortsatt noe jeg elsker. De fem siste årene har jeg satt noen mål om å kunne jobbe i et magasin, helst da et interiørmagasin. Den drømmen er fortsatt levende.

 

3. Naturen og omgivelsene. Når jeg går ute, om det er i naturen eller i byen syntes jeg det er gøy å legge merke til ting du ikke har lagt merke til før. Spesielt på slike steder som er nye for meg hvor jeg kanskje ikke har gått før. Tar meg selv i å tenke at, “det var symetrisk” eller “utrolig fin bygning”. Slike småting gir meg inspirasjon, og det får meg til å tenke om dette er noe jeg kan ta med meg videre.

 


 

4. Bilder. Jeg er selv glad i å ta bilder og komponere hvordan et bilde skal se ut. Da jeg var yngre likte jeg å dandere maten min på tallerkenen, hvor jeg fikk ta bilde med kameraet til mormor og morfar. Dette var før digitalkameraet, så jeg måtte selvfølgelig vente til bildene var fremkalt. Det var slik jeg fant ut at jeg hadde et øye for styling. Jeg er ofte innom Pinterest hvor jeg søker på bilder til forskjellige temaer som gir meg inspirasjon. Jeg bruker ikke alle bildene jeg finner, men lagrer de jeg mener kan være til inspirasjon for meg senere. Instagram er også en kilde som jeg bruker hver eneste dag. Jeg følger de som jeg har interesse for, og som kan gi meg den inspirasjonen jeg trenger.

 

Dette er bare noen av de punktene som er en viktig inspirasjonskilde for meg i hverdagen. Jeg har mange flere inspirasjonskilder, men da kunne jeg sikkert skrevet en bok! Kanskje neste prosjekt? Hehe

 

– FRIDA –

#inspirasjon #interiør #foto #hverdag #blogg #jobb #bilder