Pakkekalender

I morgen er det 1. desember. Jeg har allerede laget pakkekalender klart til i morgen, som Georg og jeg deler på. Dette er noe vi gjør hvert år, fordi vi syntes det er hyggelig å gi en liten gave til hverandre annenhver dag i desember. Her har jeg brukt brune papirposer, klistremerker, ståltråd og en kleshenger. Jeg hengte alle gavene på en kleshenger jeg hadde fra før av. Det ser litt hulter-til-bulter ut akkurat nå, men om en del dager så er jo en en del av gavene borte. Lag noe som du syntes er dekorativt og kan passe til interiøret.

Se pakkekalenderen jeg lagde i fjor HER.

     
  

Har du pakkekalender?

 

– FRIDA –

#jul #desember #interiør #kalender #gaver #hverdag #blogg #tips #inspirasjon

 

Adventsstake

God første søndag i advent, kjære lesere. 

Hvert år lager jeg en adventsstake litt dekorativt. Lilla er jo fargen som blir brukt i adventstiden, men jeg ville heller gå for en litt mer moderne og utradisjonel stil på adventsstaka i år. Her brukte jeg duse pastellfarger for den utradisjonelle, og sort minimalistisk lysestake i den moderne stilen. Barbunten hadde jeg til overs etter jeg lagde vinterkransen, som du kan se HER. Adventsstaken var enkel å dekorere og tok ikke lang tid. Bruk det du har, så får du en dekorativ adventsstake til jul.

 

 

Har du en adventsstake?

 

– FRIDA –

#advent #jul #søndag #interiør #tips #inspirasjon #helg #diy

Shop till you drop


Fredag 25. november
06:55 sto jeg på torvet i Tønsberg. Der ble jeg møtt av smilende damer som delte ut goodiebags og gratis kaffe til de første 200 som dukket opp. Jeg var selvfølgelig en av de.

07:00 åpnet alle butikkene hvor folk sto i kø og ventet på at de ansatte skulle rulle opp gitteret. Jeg tuslet rolig opp til Palma, som sto først på listen min. Der var det allerede kø i kassen. 

    

07:30 sto jeg i prøverommet på BikBok. Her var det allerede en del mennesker som benyttet seg av tidligere åpningstid og gode tilbud før de skulle på skolen eller jobb. 

08:30 var det på tide med mat. Satt meg ned hos Jordbærpikene og spiste brunsj alene med en gratis kopp te. 

09:30 gikk jeg rundt og ventet på nytt salg som skulle komme 10:00. 

 

Hva fikk jeg egentlig ut av denne dagen? 

Fikk kjøpt julegaver og bursdagsgaver på tilbud som jeg skulle kjøpe uansett, så der fikk jeg spart litt penger. Forbruket gikk jo ikke akkurat ned, men jeg har blitt mer bevist på hva jeg faktisk trenger og ikke trenger. Kjøpte to plagg til meg selv og småting som jeg faktisk har vurdert å kjøpe tidligere. Det å stå opp tidligere var jo ikke mer stress en vanlig. Var egentlig bare deilig å få unnagjort en del juleshopping tidlig, og være hjemme før 12:00. Stresset ikke ett sekund denne dagen. Gikk rundt og koste meg faktisk. Det er kanskje fordi jeg hadde planlagt shoppingruta fra før av med et budsjett som jeg holdt meg til. Kan konkludere med at jeg var veldig fornøyd med Black Friday.

 

Shoppet du noe på Black Friday?

 

– FRIDA –

#blackfriday #shopping #jul #gaver #julegaver #hverdag #blogg #salg #november

 

Black Friday

Som de fleste sikkert har fått med seg, så er det Black Friday denne fredagen. Dette amerikanske konseptet startet på 60-tallet hvor butikkene hadde en mulighet til å øke salget på slutten av shoppingsesongen. De brukte rødt blekk i bokføringen for å vise til tap, og de ville gjøre disse tallene sorte igjen for å vise til profitt. I Norge dukket dette konseptet i 2009, men det var i 2015 det virkelig slo an. I 2015 brukte vi nordmenn hele 270 millioner kroner på shopping online denne dagen. wow! Vi er tillhengere av tilbud, og denne dagen gir oss nettopp dette. (mer info HER)


Jeg skal gjøre et eksperiment og delta på denne store shoppingdagen. Det vil si at jeg skal være på kjøpesenteret kl.0700. Haha! Kan egentlig ikke tro at jeg faktisk skal gjøre det, men det er en mulighet for meg å kjøpe inn julegaver (og kanskje noe til meg selv.)

 

4 TIPS FOR BLACK FRIDAY

1.

Hvis du skal kjøpe julegaver den dagen er det lurest å ha planlagt et budsjett og hva du skal kjøpe. Dagen blir mer stressende hvis du ikke vet hva du skal kjøpe. Bruk tid til å sjekke i butikkene hva du kan gi bort og håp på at det kommer på tilbud den dagen, også på nettbutikker.

Se: Julegavehandel på budsjett.

 

2.

Sett på alarmen. Hvis du skal stå opp like tidlig som meg er det lurt. Hvis du ikke har tenkt deg ut, er det mulighet til å shoppe online på nettbutikker. Sitt i pysjamasen og shoppe julegaver høres ikke dumt ut. Mange butikker starter salgene sine når klokka slår 00:00 den 25. november, så hvis du ikke har tid til å shoppe på morgenen er dette en mulighet. 

 

3.

Ikke bruk mer penger enn hva du har satt av til budsjettet. Veldig enkelt for meg å si, men du “sparer” ikke penger ved å kjøpe ett par nye sko, eller bare en genser fordi den var på 50%. Ha med deg hodet når du shopper. 

 

4.

For deg som faktisk er på jobb denne dagen, ikke fortvil. Mange butikker har allerede startet den såkalte “Black week” hvor de har tilbud hver dag. Det er også mange som har flotte tilbud på lørdagen også. Restesalg.

 

Skal du benytte deg av Black Friday? 

 

– FRIDA –

#blackfriday #shopping #inspirasjon #tips #salg #fredag #jul #julegaver #interiør #hverdag

Vinterkrans

Vinteren nærmer seg, selvom det ikke ser sånn ut her i Tønsberg. Hvorfor kan ikke været bytte ut regn med snø? Likevel er vi i en fin årstid. Mye skjer i desember, og det er alltid fint å starte litt tidligere med alt. I dag har jeg laget en vinterkrans i skandinavisk stil. Minimalistisk men dekorativ krans. Det du trenger for å lage denne kranse er en stålring, silkebånd, ståltråd og barbunt. Alt utenom barbunten kjøpte jeg på Søstrene Grene, bunten kjøpte jeg på Mester Grønn. Det er selvfølgelig billigere med bar fra skogen, men de ser ikke like pene ut.

Silkebåndet surret jeg rundt metallringen for å få et mykere og penere uttrykk. Etterhvert festet jeg barbuntene med ståltråd rundt ringen, slik at de satt godt fast. Til slutt så det ut som en halv barkrans. Ville dekorere kransen med noe som kan passe hele vinteren. Det blå silkebåndet gjorde hele kransen.

Jeg ble veldig fornøyd med ferdigresultatet, og overrasket hvor fort det gikk å lage den. Nå henger den fint utenfor døren våres.

 

Pleier du å lage din egen dekorasjon til jul?

 

– FRIDA –

#interiør #vinter #jul #desember #hverdag #dekor #krans #diy

Sort marmor

Jeg har alltid vært glad i marmor. Da jeg var liten beundret jeg baderommsveggene til mormor og morfar. For de hadde nemmelig plater med grønn marmorprint. Jeg har lenge ønsket meg marmordeksel til macen min, men har vel aldri tatt meg tid til å kjøpe det. For en stund tilbake kjøpte jeg folie med sort marmormotiv. Endelig fikk jeg satt på foliet, og macen min ser nå veldig fin ut. Siden jeg bruker macen min hver dag, så er det jo hyggelig at jeg smiler ekstra mye nå som den er enda finere.

Følg meg gjerne på Facebook HER.

 

– FRIDA –

#interiør #dekorasjon #styling #marmor #foto #hverdag #blogg

Julegavehandel på budsjett

Hvert år kjøper vi inn julegaver til venner og familie. Hvert år spår økonomene hvor mye vi kommer til å bruke penger på julegaver. I år har de funnet ut at gjennomsnittet på julegaveshopping kommer til å ligge på 5.819 kr per person i Norge. Det er jo faktisk en del penger som blir brukt på gavefronten, men de har også funnet ut hvor mye vi kommer til å bruke i gjennomsnitt hele jula. Den hele summen av 11.256 kr kommer vi til å bruke på gaver, julemat, julepynt, kalender og raketter. Wow! Så hvordan kan vi unngå å bruke så mye penger i jula? Jo, vi kan lage et budsjett. Jeg har skrevet ned punkter som jeg mener du kan følge hvis du er en av de som ikke tenker over hvor mye penger du bruker i jula, men har lyst til å lage et budsjett.​1. Start med å finne ut av hvem du skal gi julegaver til i år. Pleier du å gi til venner? Kanskje dere kan samles til en julemiddag isteden for å gi hverandre julegaver?

2. Finn ut hvor mye penger du kan bruke på hver person. Du kan få veldig mye for 500 kr til en person. Hvis en du skal gi julegave til ønsker seg noe som koster mye mer enn det du har råd til å gi, så er det en mulighet å gi et lite beløp som et bidrag.

3. Når du har funnet ut hva budsjettet ditt er er det greit å starte gavejakten. Det er her mange syntes det er vanskelig å vite hva de skal kjøpe. Det første du kan tenke er: Har du fått en ønskeliste? Hva er brukbart, men ikke unødvendig, som en hot dog maker eller sukkerspinnmaskin. Hvis ikke personen ønsker seg det da. Hehe.
4. En gave burde ikke handle om å bruke mest mulig penger, men at det betyr noe for den som gir og den som får. Det er tanken som teller. Å lage en gave selv er personlig, og det viser at du har brukt tid på gaven. Det trenger ikke være avansert og du må heller ikke være en kreativ person for å lage noe. Finn inspirasjon på Pinterest (som jeg har gjort). Her er det bare fantasien som kan stoppe deg.

5. Helt til slutt. Ha det gøy med juleshoppingen og start tidlig! Er det noe jeg ikke er spesielt glad i, så er det å stresse med juleshoppingen. Har jobbet lenge på senter hvor jeg ser folk hvert år løpe rundt lille julaften for å kjøpe de siste julegavene, hvor jeg kan senke skuldrene fordi jeg alltid er ferdig med julegavene før lille julaften.

 

Følg med på bloggen neste uke! Black Friday er rett rundt hjørnet.

Følg meg på Facebook HER.

 

– FRIDA –

#jul #shopping #gaver #økonomi #desember #diy #inspirasjon #interiør

Sukkersøt jul

Hei og hå! Nå er det snart desember og jul. Hvis du er som meg så er juletankene og planleggingen startet for en stund siden. Til og med julemusikken. Er det noen som allerede har kjøpt inn julegaver? Det har jeg. Ikke alle, men noen er i boks. Siden jeg startet dagen med å høre på Michael Bublé og hans julesanger, ble jeg veldig inspirert til å finne julebilder på Pinterest. Julepynt og alt som hører julen til, er jeg veldig glad i. Vi pleier som regel å pynte til tradisjonell jul med rødt, hvitt og grønt. Tradisjon er jo veldig viktig for mange, inkludert meg, men hvorfor ikke prøve noe nytt? Pastell -og duse farger har jo lenge vært populært, så hvorfor ikke lage en sukkersøt jul? Se for eksempel tilbake på 50-60-tallet hvor mye julepynt som var i pastellfarger, og med utradisjonelt motiv. Det er noe vi kan ta tilbake på en moderne måte.


 

Følg meg gjerne på Facebook HER for å få med deg innlegg om bl.a julegavetips videre.

 

– FRIDA –

#jul #julepynt #desember #interiør #tips #inspirasjon #farger #juleforbredelser