Julegaveinnpakking

Det er julekveld i stua. Det er på tide å pakke opp gavene som har ligget å ventet under juletreet gjennom hele julemiddagen. Julegavene er i ferd med å bli åpnet, men så kvier du deg litt til å åpne gaven. Ikke fordi du er redd for å se hva du får, men da ødelegger du jo innpakningen som er så fin. Den følelsen har jeg hatt noen ganger. Det at noen har lagt litt sjel i selve innpakkingen er toppen av gaven. Er det noe jeg er glad i, så er det gaver som er pakket inn pent. Ta gavene frem tidligere i julen og la de pryde juletreet som et dekor. Vær kreativ med gaveinnpakkingen. 

Har du en gave som er litt deformert, eller ikke ser særlig pen ut når du pakker den inn. Er det en mulighet å bruke en eske du kan putte det i. Da blir det plutselig mye enklere å pakke inn med papir slik at det ser strøkent ut. 

 

/pinterest/


En stil jeg har likt best dette året er det naturlige, skandinaviske preget på design – da til og med på gaveinnpakkingen.

 

– FRIDA –

#julegave #jul #tips #inspirasjon #desember #gaver #interiør #dekorasjon

Hva gi til de som har alt?

Er du en av de som ikke har kjøpt inn alle julegavene enda, og syntes det er veldig vanskelig å finne noe og kjøpe? Jeg vet at det er mange som sier at de ikke trenger eller ønsker seg noe til jul, men likevel tenker du at du har lyst til å gi dem noe. Her har du noen eksempler på gaver du kan gi til de som har alt.

Hjemmelagde julegaver. Det finnes utrolig mange muligheter her, men noe av det enkleste er å lage noe som kan spises. Knekkebrød, julebakst, søtsaker eller en kurv med mye godt i.

Gavekort. Det er alltid en sikker vinner, eller hva med å lage hjemmelagde gavekort? Ta personen med på middag, kino eller café. Du kan lage klippekort hvor du kan gjøre ærender, passe hund/katt eller barn, gjøre husarbeid osv.

Julegave til en som trenger det. Å gi en julegave til en veldedighet du støtter, er en fin gave å gi til en person. Overfør det du egentlig hadde tenkt til å gi i julegave til personen og overfør dette til den valgte veldedigheten. Deretter gir du et kort til den personen du skulle gi gave til, hvor du viser at du har satt over en sum til en veldedighet i deres navn. Se innlegget jeg skrev i fjor HER.

Album med minner. Kanskje du har en del bilder eller minner som du har med personen(e). Lag et album hvor du limer inn minnene deres og skriv ned noen fine ord ved siden av.

Julen burde ikke handle om hvor mye penger eller hvor mange gaver man trenger å gi bort. Den burde handle om hvem man er sammen med og gleden man har ved å være sammen. Julegavene er bare en bonus for at vi kan gjøre noe hyggelig til hverandre i julen. 

 

Er du ferdig med alle julegavene?

 

– FRIDA –

#jul #gaver #julegaver #blogg #tips #inspirasjon #interiør

Hvordan lys påvirker oss

Vi mennesker er avhengige av lys. Vi kan faktisk ikke leve uten lys. Det er forsket mye på hva slags type lys vi behøver og hva vi burde unngå. I disse mørketider er vi mer avhengig av lys enn noen gang. Dette er for at vi ikke skal falle i depresjoner eller ikke ha overskudd i hverdagen. Jo lengre nord du kommer, jo mindre dagslys får du. Det er også lettere å få mangel på vitamin D, siden solen ikke er tilgjengelig hele døgnet. Det sies at vi burde ha 2-3 timer med dagslys hver dag for å holde helsa og en god nattesøvn. Det kan være vanskelig for mange som jobber når solen faktisk er fremme. Hvordan skal man da få dagsbehovet med dagslys? ​

Det finnes heldigvis flere måter å få det i seg, som å kjøpe seg en dagslyslampe. Den gir deg lysterapi når du trenger det. Et annet alternativ er å ta frem alle julelysene du har. Fra lyslenker til julestjerna. Fargene fra disse lysene gir ut et varm lys som bidrar til bedre trivsel og en natrulig døgnrytme. Det gule lyset stimulerer mentale funksjoner, og gir stemning for godt humør og harmoni. Det er da det oser med produksjon av endorfiner, lykkehormonet og melatonin som gir deg en god nattesøvn. 

Har du ikke nok av lys som kan gi deg stemning hjemme, kan det være julelys i hovedgatene eller på trærne i nabolaget som kan gi deg godt humør. Jeg er veldig glad i å gå ute i byen på kvelden. For da koser jeg meg når jeg ser alle julelysene og kanskje hører på litt julemusikk.

 

– FRIDA –

#lys #jul #tips #inspirasjon #interiør #blogg #hverdag 

Julegaver til han/henne

Flere nettbutikker og butikker liker å hjelpe forbrukeren ved å gi tips til hva de kan kjøpe til kjæresten, mannen, barna, besteforeldre osv. Da spesifiserer de annonsene med “Julegavetips til han” eller “Julegavetips til henne”. Forbrukeren er takknemmelig for at butikken kan hjelpe dem med å finne ut hva de skal kjøpe til han eller henne. Julegavetipsene de får til han er som oftes herreparfyme, spill til pc eller playstation, ekstremsportutstyr og grillutstyr. Julegavetipsene til henne er som oftes skjønnhetsprodukter, smykker, matlagingsutstyr, joggeutstyr og magasiner/bøker. Dette passer sikkert midt i blinken for de fleste menn eller kvinner, men er det ikke litt generaliserende å skrive at dette er noe menn vil ha, men kanskje ikke kvinner og omvendt. “Dette er noe alle gutter ønsker seg”, sto det under et spill. Er det virkelig noe ALLE gutter ønsker seg? Det er helt greit at man kommer med julegavetips til forbrukeren, men ikke påstå noe du ikke vet nok om.


For å gjøre det enklere for de fleste, så er det enkleste å spørre de du skal gi gave til om hva de fakisk ønsker seg. Hvem har ikke fått noe som de virkelig ikke har brukt eller vært langt ifra det de faktisk ønsket seg? Interesse er viktigere enn å finne ut om hva som passer til han eller henne. 

 

– FRIDA –

#julegaver #jul #tips #gaver #desember #julegave #inspirasjon #blogg