Hva gjør egentlig en interiørdesigner?

Hva gjør egentlig en interiørdesigner? Det spørsmålet får jeg noen ganger. Noen tror jeg designer møbler eller interiør, at det er litt som å være en arkitekt. Ja. Nesten, men likevel ikke. Det å være en interiørdesigner betyr så mangt. Hovedtrekkene er at du jobber med design, tenker kreativt, finner muligheter og tar sjanser.

Mange velger å jobbe på et arkitektkontor som interiørarkitekt. Der jobber du på store prosjekter i det offentlige markedet. De har en stor kreativ mulighet hvor de kan designe og prøve ut noe de ikke kunne gjort i et privat hjem, men for eksempel funker veldig bra på et kontor. De designer i større grad noe nytt som møbler du ikke kan få kjøpt på butikken. Innredning er en av de jobbene de fleste interiørdesigner / interiørkonsulenter velger å jobbe med. Frilanser (selvstendig), i et byrå eller et firma. 


Dette var et prosjekt jeg fikk siste året mitt på interiørutdanningen min. Fra konseptutvikling til ferdig produkt.

Interiørstyling er en jobb som er veldig populær. Da kan du jobbe i et firma hvor du styler boliger for salg med oppdrag fra enten kunden selv, eller en megler. Disse firmaene har allerede et lager med møbler, pynt og dekor som de tar med til en bolig, styler den også er det en fotograf som tar bildene. Etter fotografen er ferdig tar de med seg møblene tilbake på lageret. Hvis ikke kunden skal ha visning og gjerne vil at boligen skal være stylet. 


Dette er en styling for en reklamefilm for kvinnemagasinet Kamille. Jeg var heldig og var med som assistent.
 

Dette er selvfølgelig bare noen av de jobbene man kan gjøre med en utdanning som interiørdesigner, eller ikke utdannet. Jeg er veldig fornøyd med utanningen min og føler jeg har valgt noe jeg trives veldig godt med. Det er det viktig for meg.

 

– FRIDA –

#interiør #yrke #jobb #styling #innredning #inspirasjon #utdanning #interiørdesigner