Naturlig varmhet

Tidligere denne høsten lanserte Nordsjö årets farge 2019. Det ble fargen Spiced Honey. Fargen er sofistikert, varm og elegant med en tanke om å slippe lyset inn. De har også kommet med flere fargepaletter hvor Spiced Honey er midtpunktet. Dette er for at du kan velge den fargepaletten som passer din identitet.

 

Jotun Lady kom rundt samme tid med Lady Identity. “Det nye fargekartet hjelper deg å finne vakre fargekombinasjoner som uttrykker din identitet”. Her viser de farger i varme toner og nøytrale nyanser. De tre fargepalettene til Jotun Lady heter Calm, Refined og Raw. Palettene har litt forskjellige uttrykk, men kan kombineres. 

 LADY Calm

 

Veggfarge: 12083 Devine og 1024 Tidløs

 

LADY Refined

 

Veggfarge: 7629 Antique Green

 

LADY Raw

Veggfarge: 20120 Organic Red

Blått har ikke fått like mye plass i overskriftene som tidligere år. Jeg tror blått har vært en så populær veggfarge siden folk har sett at det ikke er skummelt å male hjemmet sitt. Det har de siste årene kommet så mange flotte farger i blått hvor det har vært vanskelig å ikke anbefale de. Nå tror jeg det er på sin plass å gi større plass til fargene brunt og grønt i fremtiden. Disse fargene er å få i så mange vakre nyanser. Fargeekspertene har gjort det riktig i å få frem nøytrale, naturlige og varme farger. Spesielt her i Norden, hvor det varme inne kan bli en fin kontrast til det kalde ute. 

 

Frida Vardehaug

#åretsfarge #farge #trend #interiør #jotun #hjem #inspo

Velg det riktige juletreet

For noen er det kanskje litt for tidlig å snakke om jul, mens jeg har tenkt på jul siden september. Det jeg har fundert på en stund nå er; skal vi kjøpe et ekte juletre, eller et falskt juletre? Det et første gang vi skal ha et juletre i stua og jeg vil at det i hovedsak skal være et fint juletre. Hva er positivt ved å kjøpe et ekte juletre, og er det egentlig miljøvennelig å kjøpe et falskt et?

     

Falske juletrær er jo laget av plast. Vi forburkere bruker allerede så mye plast at forskere har funnet mikroplast i kroppene våre. Det er litt urovekkende. Men mange tenker fortsatt at de sparer miljøet hvis de kjøper et falskt juletre en gang. Det viser seg å være feil. Produksjonen av et falskt juletre er mer skadelig for miljøet enn å produsere et ekte juletre. Selve produksjonen, frakten og når du skal bytte det ut en gang. Hvis du skal kjøpe et falskt juletre i plast burde du unngå trær laget av PVC. Velg heller et tre laget av PE-plast som er mer miljøvennelig. PVC er i utgangspunktet en hard plasttype, som må tilsettes kjemiske mykgjørere for å bli mykt. Flere av disse mykgjørerne har tvilsomme miljøegenskaper. Det er forståelig å velge et falskt juletre hvis man er allergisk.

Hvis vi skal fortsette i det miljøvennelige sporet. Dyrkede juletrær gjødsles, og sprøyter ofte jorda med ugressmidler. Hogg selv, eller kjøp lokalt slik at det ikke har lang reisevei. 

 

Hva slags juletre skal du ha i år?

 

Frida Vardehaug

#jul #juletre #interiør #miljø #miljøvennelig