Kvalitetstepper fra Sukhi

Reklame | Sukhi

Sukhi er en sosial virksomhet som selger håndlagde tepper fra Nepal, India, Marokko og Tyrkia. Navnet Sukhi betyr glede på nepalsk, noe som gjenspeiler nettsiden og filmene deres. De har stor fokus på kvalitet, håndverkerne og pris. 

Håndverkerne lager disse teppene for hånd og materialene de bruker har høy kvalitet. Arbeiderene er i hovedsak kvinner, men også menn. De har gode arbeidsforhold når de lager og produserer tepper. I disse landene er det ikke lett å få seg en jobb hvor de kan tjene godt. Sukhi er bedrift som får folk i arbeid hvor arbeiderene tjener 2 til 3 ganger mer enn gjennomsnittet i regionen. Arbeiderene velger denne jobber fordi den er fleksibel, de tjener gode penger og er stolte av det de lager. Når du kjøper et teppe, vil du se under det håndlagde teppet hvem som har laget det. Her kommer den gode kvaliteten litt ekstra frem. 

Når det kommer til prisen har de ingen fysisk butikk, alt skjer gjennom nettsiden deres sukhi.co.no. Dette betyr at du kan få et teppe til en litt rimligere pris, enn hvis de hadde valgt å selge de gjennom en butikk.

Jeg falt veldig for teppene og historiene fra Nepal og Marokko. Teppene fra Nepal er laget av ullkuler som de setter sammen til et ullkuleteppe. Disse kan du få i mange flotte og forskjellige farger, eller en helt enkel farge i ulike størelser og former. Tykke og gode ulltepper med ull fra New Zealand. En av mine favoritter er:

Sang teppe

Et utrolig vakkert kuleteppe med to ulike fargenyanser som blander seg så godt sammen. Det er nøytralt og kan passe i forskjellige hus og rom. Jeg ville valgt å ha det enten i stua eller på soverommet. Deilig å lande på et mykt ullteppe hver morgen. Les mer om ullkuleteppene.

Du kan også velge å designe ditt helt eget ullkuleteppe med fargekartet fra Sukhi. Skreddersy ditt helt eget teppe! 

Se et lite klipp om hvordan de lager disse teppene i Nepal. Snurr film!

 

Teppene fra Marokko er laget av 100% saueull. Dette teppe er helt naturlig, både i materialer og uttrykk. Beni Ourain har fargen kremhvit med noen brunsvarte mønstre, inspirert av berber-symbolikk. En av mine favoritter er:

Aicha

Dette Beni Ourain teppe virker helt magisk og varmt. Vevd ullteppe med flotte detaljer som passer til et hvert hjem. Jeg ville valgt å ha dette i en stue, foran en do eller igjen på et soverom. Sier ikke nei til å rynke tærne mine i dette ullteppe. Les mer om Beni Ourain teppene

Her kan du også skreddersy ditt eget teppe!

Se et lite klipp om hvordan de lager disse teppene i Marokko. Snurr film!

Hvis du går inn på nettsiden deres kan du se flere tepper fra Nepal, Marokko, Tyrkia og India. Alle teppene har noe spesielt ved seg, noe jeg tenker kan være for en hver smak. Neste gang jeg skal kjøpe et teppe, må det nesten bli enten Sang teppe fra Nepal eller Aicha teppe fra Marokko. Håper du finner et du liker også.

 

Frida Vardehaug

#teppe #interiør #tips #inspirasjon #sukhi